Halkbank Beograd je banka sa dugom tradicijom poslovanja u Srbiji gdje su prisutni od 1956. godine. Sve o ovoj HalBank na Valuta.rs.

HALKBANK Beograd je univerzalna banka koja omogućava sve vrste bankarskih proizvoda privrednicima i stanovništvu.

Cilj ove banke je da podstiče i finansira rast i razvoj domaće ekonomije, a predstavlja i sigurno mesto za štedne uloge klijenata.Halkabank Beograd Više o banci

Na teritoriji Republike Srbije poslujemo od septembra 1956. godine, i od tada uspešno i neumorno širimo svoju poslovnu mrežu i bazu klijenata. Danas naše proizvode i usluge možete potražiti u 28 filijala, 8 ekspozitura i 1 šalter.

Naš primarni zadatak je da kreiramo proizvode koji će u potpunosti zadovoljiti očekivanja naših klijenata.

Izuzetno se ponosimo brzinom i kvalitetom usluga i proizvoda, i smatramo ih našim zaštitnim znakom i vrlinom koja nas izdvaja od drugih, pričuju iz Hakbank Beograd.

Uz ljubaznost naših zaposlenih i u prijatnom ambijentu naših poslovnica, pozivamo vas da postanete deo naše uspešne porodice, jer toliko toga nas spaja. 

halkbank beograd
Halkbank Beograd ima najbolji kurs turske lire u Srbiji

Halkbank Beograd – Priča o Halkbank A.Ş. Türkiye

1918-1933: osnovana je mlada Republika Turska

Mlada Republika Turska je osnovana za vreme rata, ekonomske depresije i siromaštva.

Prvi svetski rat, Turski rat za nezavisnost i Velika depresija doveli su Tursku u situaciju užasnih ekonomskih uslova koji su nastali usled nestašice hrane, visokih troškova života i pritiska visokih kamatnih stopa.

Svesni značaja balansirane socijalne strukture, mlada Republika Turska je nastojala da pomogne malim trgovcima i zanatlijama da razviju javno bankarstvo.

Ekonomske teškoće u prvim godinama republike – posledice nedovoljne akumulacije kapitala, ograničenih proizvodnih sektora i neadekvatnost privatnog sektora – sprečili su osnivanje kreditnih udruženja koja su mogla da potpomognu trgovcima, zanatlijama i vlasnicima malih preduzeća.

Halkbank je osnovana 1933. godine po Statutu 2284 Halkbanke i Narodnog fonda, sa namerom prenosa resursa po povoljnim uslovima trgovcima, zanatlijama i vlasnicima malih preduzeća i podsticanja akumulacije kapitala, kako za dugoročni ekonomski razvoj, tako i za očuvanje društvene ravnoteže.

Banka je počela da pruža usluge 1938. godine.

Sledeći citati velikog vođe Mustafe Kemala Ataturka, imali su vodeću ulogu u osnivanju Halkbanke i, kao i uvek, usmeravali nas u našim naporima:

 “Neophodno je da se osnuje jedno udruženje koje će malim trgovcima i velikim industrijalcima odobravati kredite koji su im neophodni, lako i sa popustom; takođe je neophodno pokušati i nastojati da se smanji cena kredita u normalnim uslovima,” i “Vi, zanatlije, kada dođe dan da budem svedok velikih fabrika izgrađenih na mestu vaših radnjica, mom oduševljenju neće biti kraja.

kovnertor valuta
Halkbank Beograd je omiljena banka zanatlija i trgovaca

Javne bankarske usluge počele su u Turskoj.

Razvijajući se zajedno sa zadružnim pokretima koji su takođe nastajali u različitim zemljama širom sveta, javno bankarstvo je započelo u Turskoj zajedno sa osnivanjem Halkbanke.

Banka je pružala kreditne usluge preko Narodnog fonda; finansirana je između 1938. i 1950. godine.

Halkbank postaje glavna banka za trgovce, zanatlije i mala preduzeća.

Posle 1950. godine, Halkbank dobija ovlašćenje da direktno otvara filijale i odobrava kredite klijentima. Do početka 1964. godine, Halkbank je otpočela ambiciozni program u okviru kojeg je povećala kapital i postala aktivnija, uspostavljanjem poslovne mreže na nivou države. Rezultat je bio progresivni rast obima depozita i kredita banke.

U bankarskom sektoru, Halkbank je postala prva banka za srednju klasu i njene predstavnike u privredi tj. trgovce, zanatlije i mala preduzeća.

Osnovna kreditna politika Halkbanke se prvenstveno bazira na odobravanju kredita tom društvenom sloju i unapređenju uslova za njihovo korišćenje.

Banka je svake godine dodavala usluge, ostvarivši važnu poziciju u bankarskoj industriji.

Turski bankarski sektor doživljava transformaciju

Türkiye Öğretmenler Bankası (Töbank) 1992. godine, Sümerbank 1993. godine i Etibank 1998. godine se spajaju sa Halkbankom.

Državne banke 2000. godine započinju proces restrukturiranja neophodan za poslovanje u skladu sa zahtevima modernog bankarstva i međunarodne konkurencije, kao i pripreme za privatizaciju.

Zajednički Upravni odbor državnih banaka, osnovan u aprilu 2001. godine, menja organizacionu strukturu Halkbanke sa ciljem da od nje napravi profitabilnu i efikasnu instituciju koja posluje u skladu sa principima modernog bankarstva i pravilima komercijalnog bankarstva, radi kreiranja dodatne vrednosti za privredu.

U skladu sa tim ciljem, Halkbank potpuno menja svoju organizacionu strukturu kako bi se uskladila sa zahtevima modernog bankarstva i međunarodne konkurencije. Marketinški programi usmereni na klijente dopunjuju se visokooperativnim bankarskim pristupom.

Godine 2001, 96 filijala Mülga Türkiye Emlak Bankası spajaju se sa Halkbankom. U drugoj polovini 2004, Pamukbank se spaja sa Halkbankom.

Spajanje Halkbank-Pamukbank je uspešno završeno, mnogo pre roka i uzima se kao uzor u bankarskoj industriji.

Nova struktura uzima u obzir segmentaciju klijenata, pružajući povoljne proizvode i usluge, posebno MSP i fizičkim licima sa osrednjim ili visokim primanjima, pošto je usvajanje pristupa kvalitetnih usluga fokusiranih na klijente postalo značajnije.

U međuvremenu, bankarski sistem u Turskoj je preoblikovan 2000-ih sa preuzimanjima, spajanjima i stranim investitorima koji su ušli na tržište.

prednosti štednje kbank beograd
Halkbank Beograd u Srbiji posluje od 1956. godine

halk banka stambeni krediti i druge usluge

Danas, Halkbank uslužuje klijente preko filijala, kancelarija i kancelarija za posebne transakcije na nivou države i preko stranih predstavnika.

Kao banka sa misijom, Halkbank će nastaviti da podržava trgovce, zanatlije i MSP koji predstavljaju temelj Turske, kao i preduzetnike koji doprinose investicijama i zapošljavanju, uz pristup modernog bankarstva.

Halkbank će nastaviti da bude poznata kao jedna od najjačih i najcenjenijih institucija u bankarskom sektoru.

  • Druga banka u Turskoj po veličini aktive;
  • Druga banka u Turskoj sa blizu 1000 filijala (uključujući centre za posebne transakcije i kancelarije) na nivou države, ima najmanje po jednu filijalu u svakom gradu u Turskoj;
  • Jaka i stabilna depozitna baza;
  • Efikasni alternativni kanali isporuke;
  • Raširena baza klijenata;
  • Jaka pozicija u svim sektorima u bankarstvu sa uspostavljenom praksom;
  • Jaka kapitalizacija;
  • Kredibilitet na državnom i međunarodnom nivou.

Među popularnijim poslovnicama je Halk Bank Sremska Mitrovica

Kontakt informacije vezane za Halkbank pronađite OVDE.

Preporučujemo i ovo

drugi upravo čitaju

Anketa online

Popunjavanje anketa online je odlična prilika da zaradite dodatni novac od kuće ako imate slobodnog vremena. Pošto velike svetske kompanije i brendovi uvek vole da...

Kredit za nezaposlene u Srbiji

Danas otkrivamo odgovor na pitanje kako da dobijete kredit za nezaposlene u Srbiji. Stopa nezaposlenosti je veoma visoka, a ako ste nezaposleni, ruke su vam...

Koliko košta uvoz auta?

Uvoz auta u Bosnu i Hercegovinu čest je izbor za mnoge kupce koji traže specifične modele automobila, bolje cijene ili vozila s boljom opremom...

Bezbedno plaćanje u online kladionicama

Zadnjih nekoliko godina pored klasičnih kladionica u Srbiji sve su popularnije online kladionice. To su online sajtovi gde slično kao u kladionicama imate priliku...

PayPal u Srbiji

PayPal u Srbiji je dostupan od 10-og aprila 2013.godine. Svim potrošačima, rezidentima u Srbiji omogućene transakcije putem PayPal-a širom sveta. PayPal u Srbiji U ovom trenutku omogućene...