back to top

Halkbank Beograd je banka sa dugom tradicijom poslovanja u Srbiji gdje su prisutni od 1956. godine. Sve o ovoj HalBank na Valuta.rs.

HALKBANK Beograd je univerzalna banka koja omogućava sve vrste bankarskih proizvoda privrednicima i stanovništvu.

Cilj ove banke je da podstiče i finansira rast i razvoj domaće ekonomije, a predstavlja i sigurno mesto za štedne uloge klijenata.Halkabank Beograd Više o banci

Na teritoriji Republike Srbije poslujemo od septembra 1956. godine, i od tada uspešno i neumorno širimo svoju poslovnu mrežu i bazu klijenata. Danas naše proizvode i usluge možete potražiti u 28 filijala, 8 ekspozitura i 1 šalter.

Naš primarni zadatak je da kreiramo proizvode koji će u potpunosti zadovoljiti očekivanja naših klijenata.

Izuzetno se ponosimo brzinom i kvalitetom usluga i proizvoda, i smatramo ih našim zaštitnim znakom i vrlinom koja nas izdvaja od drugih, pričuju iz Hakbank Beograd.

Uz ljubaznost naših zaposlenih i u prijatnom ambijentu naših poslovnica, pozivamo vas da postanete deo naše uspešne porodice, jer toliko toga nas spaja. 

halkbank beograd
Halkbank Beograd ima najbolji kurs turske lire u Srbiji

Halkbank Beograd – Priča o Halkbank A.Ş. Türkiye

1918-1933: osnovana je mlada Republika Turska

Mlada Republika Turska je osnovana za vreme rata, ekonomske depresije i siromaštva.

Prvi svetski rat, Turski rat za nezavisnost i Velika depresija doveli su Tursku u situaciju užasnih ekonomskih uslova koji su nastali usled nestašice hrane, visokih troškova života i pritiska visokih kamatnih stopa.

Svesni značaja balansirane socijalne strukture, mlada Republika Turska je nastojala da pomogne malim trgovcima i zanatlijama da razviju javno bankarstvo.

Ekonomske teškoće u prvim godinama republike – posledice nedovoljne akumulacije kapitala, ograničenih proizvodnih sektora i neadekvatnost privatnog sektora – sprečili su osnivanje kreditnih udruženja koja su mogla da potpomognu trgovcima, zanatlijama i vlasnicima malih preduzeća.

Halkbank je osnovana 1933. godine po Statutu 2284 Halkbanke i Narodnog fonda, sa namerom prenosa resursa po povoljnim uslovima trgovcima, zanatlijama i vlasnicima malih preduzeća i podsticanja akumulacije kapitala, kako za dugoročni ekonomski razvoj, tako i za očuvanje društvene ravnoteže.

Banka je počela da pruža usluge 1938. godine.

Sledeći citati velikog vođe Mustafe Kemala Ataturka, imali su vodeću ulogu u osnivanju Halkbanke i, kao i uvek, usmeravali nas u našim naporima:

 “Neophodno je da se osnuje jedno udruženje koje će malim trgovcima i velikim industrijalcima odobravati kredite koji su im neophodni, lako i sa popustom; takođe je neophodno pokušati i nastojati da se smanji cena kredita u normalnim uslovima,” i “Vi, zanatlije, kada dođe dan da budem svedok velikih fabrika izgrađenih na mestu vaših radnjica, mom oduševljenju neće biti kraja.

kovnertor valuta
Halkbank Beograd je omiljena banka zanatlija i trgovaca

Javne bankarske usluge počele su u Turskoj.

Razvijajući se zajedno sa zadružnim pokretima koji su takođe nastajali u različitim zemljama širom sveta, javno bankarstvo je započelo u Turskoj zajedno sa osnivanjem Halkbanke.

Banka je pružala kreditne usluge preko Narodnog fonda; finansirana je između 1938. i 1950. godine.

Halkbank postaje glavna banka za trgovce, zanatlije i mala preduzeća.

Posle 1950. godine, Halkbank dobija ovlašćenje da direktno otvara filijale i odobrava kredite klijentima. Do početka 1964. godine, Halkbank je otpočela ambiciozni program u okviru kojeg je povećala kapital i postala aktivnija, uspostavljanjem poslovne mreže na nivou države. Rezultat je bio progresivni rast obima depozita i kredita banke.

U bankarskom sektoru, Halkbank je postala prva banka za srednju klasu i njene predstavnike u privredi tj. trgovce, zanatlije i mala preduzeća.

Osnovna kreditna politika Halkbanke se prvenstveno bazira na odobravanju kredita tom društvenom sloju i unapređenju uslova za njihovo korišćenje.

Banka je svake godine dodavala usluge, ostvarivši važnu poziciju u bankarskoj industriji.

Turski bankarski sektor doživljava transformaciju

Türkiye Öğretmenler Bankası (Töbank) 1992. godine, Sümerbank 1993. godine i Etibank 1998. godine se spajaju sa Halkbankom.

Državne banke 2000. godine započinju proces restrukturiranja neophodan za poslovanje u skladu sa zahtevima modernog bankarstva i međunarodne konkurencije, kao i pripreme za privatizaciju.

Zajednički Upravni odbor državnih banaka, osnovan u aprilu 2001. godine, menja organizacionu strukturu Halkbanke sa ciljem da od nje napravi profitabilnu i efikasnu instituciju koja posluje u skladu sa principima modernog bankarstva i pravilima komercijalnog bankarstva, radi kreiranja dodatne vrednosti za privredu.

U skladu sa tim ciljem, Halkbank potpuno menja svoju organizacionu strukturu kako bi se uskladila sa zahtevima modernog bankarstva i međunarodne konkurencije. Marketinški programi usmereni na klijente dopunjuju se visokooperativnim bankarskim pristupom.

Godine 2001, 96 filijala Mülga Türkiye Emlak Bankası spajaju se sa Halkbankom. U drugoj polovini 2004, Pamukbank se spaja sa Halkbankom.

Spajanje Halkbank-Pamukbank je uspešno završeno, mnogo pre roka i uzima se kao uzor u bankarskoj industriji.

Nova struktura uzima u obzir segmentaciju klijenata, pružajući povoljne proizvode i usluge, posebno MSP i fizičkim licima sa osrednjim ili visokim primanjima, pošto je usvajanje pristupa kvalitetnih usluga fokusiranih na klijente postalo značajnije.

U međuvremenu, bankarski sistem u Turskoj je preoblikovan 2000-ih sa preuzimanjima, spajanjima i stranim investitorima koji su ušli na tržište.

prednosti štednje kbank beograd
Halkbank Beograd u Srbiji posluje od 1956. godine

halk banka stambeni krediti i druge usluge

Danas, Halkbank uslužuje klijente preko filijala, kancelarija i kancelarija za posebne transakcije na nivou države i preko stranih predstavnika.

Kao banka sa misijom, Halkbank će nastaviti da podržava trgovce, zanatlije i MSP koji predstavljaju temelj Turske, kao i preduzetnike koji doprinose investicijama i zapošljavanju, uz pristup modernog bankarstva.

Halkbank će nastaviti da bude poznata kao jedna od najjačih i najcenjenijih institucija u bankarskom sektoru.

  • Druga banka u Turskoj po veličini aktive;
  • Druga banka u Turskoj sa blizu 1000 filijala (uključujući centre za posebne transakcije i kancelarije) na nivou države, ima najmanje po jednu filijalu u svakom gradu u Turskoj;
  • Jaka i stabilna depozitna baza;
  • Efikasni alternativni kanali isporuke;
  • Raširena baza klijenata;
  • Jaka pozicija u svim sektorima u bankarstvu sa uspostavljenom praksom;
  • Jaka kapitalizacija;
  • Kredibilitet na državnom i međunarodnom nivou.

Među popularnijim poslovnicama je Halk Bank Sremska Mitrovica

Kontakt informacije vezane za Halkbank pronađite OVDE.

Preporučujemo i ovo

drugi upravo čitaju

Saveti za uštedu novca u teškim vremenima

Najbolji načini uštede U ovom tekstu će biti predstavljeni saveti za uštedu novca. Svi vole da troše novac, da imaju lepe stvari, skup auto, odeću...

Klađenje – Strast, zabava i porok

Iako je 21. vek, klađenje traje od davnina. Čuveni naučnik Albert Ajnštajn je izjavio :”Na ruletu možete da dobijete jedino ako ga opljačkate”.  Izvor: MightyTips Sada...

Izazovi u održavanju produktivnosti dok radite od kuće

Rad od kuće postao je veliki izazov za mnoge profesionalce. Produktivnost često opada zbog mnogobrojnih ometača. Koji su izazovi u održavanju produktivnosti dok radite od...

Hipoteka – Evidencija, karakteristike i korisne informacije !

Hipoteka je pravo na nepokretnosti. To pravo omogućava poveriocu (banci) da, usled neispunjavanja obaveza dužnika, zapleni nepokretnost i izvrši naplatu svojih potraživanja putem prodaje...

52 NAJBOLJE BIZNIS IDEJE

Potrebna su vam uspešne je biznis ideje? Sve što vam treba jeste prava poslovna ideja da biste je učinili velikom. Sa porastom digitalne ekonomije i...