back to top

Popunjavanje anketa online je odlična prilika da zaradite dodatni novac od kuće ako imate slobodnog vremena.

Pošto velike svetske kompanije i brendovi uvek vole da znaju šta javnost misli i oseća o njihovim proizvodima ili uslugama, mnogi su spremni da plate za istraživanje kako bi prikupili podatke i informacije putem anketiranja ljudi.

Plaćene ankete funkcionišu tako što podstiču potrošače da popune upitnike, a kompanije zauzvrat nude nagrade u obliku gotovine ili poklon sertifikata svaki put kada popunite anketu.

Činjenica je da postoji veliki broj plaćenih istraživačkih veb lokacija na internetu, međutim, nisu sve pouzdane, a neke su čak unosnije od drugih.

Dakle, ako želite biti plaćeni za vaše mišljenje, pogledajte u nastavku najbolje stranice za ispunjavanje anketa online i zaradu novca. Sve što vam treba da započnete je internet veza i računar ili mobilni telefon.

Najbolje stranice za ispunjavanje anketa online

1. Swagbucks

SwagBucks nudi desetine hiljada opcija plaćenih anketa svakog dana i jedan je od najvećih i najlegitimnijih sajtova dostupnih za popunjavanje anketa na mreži.

Kada se registrujete, možete pokrenuti anketu da biste podelili mišljenja i zaradili Swagbucks (SB) poene.

Osim što nudi gomilu anketa, Swagbucks je zabavan program nagrađivanja koji vam omogućava da zaradite poene kupovinom na mreži, pregledavanjem veba, gledanjem video zapisa i još mnogo toga.

Prosečna isplata po anketi je 40 centi do 2 dolara, a isplata je obično u roku od 24-48 sati. Sredstva se deponuju direktno na vaš Paypal nalog. Poklon kartice vam se dostavljaju u obliku elektronskih vaučera putem e-pošte, koje možete koristiti ili čuvati u svom digitalnom novčaniku.

anketa online
Anketa online

2. SurveyMonkey

SurveyMonkey je možda najpoznatiji i najčešće korišćeni sajt za anketiranje koji vam pomaže da kreirate i sprovodite profesionalne onlajn ankete.

Ova platforma je u skladu sa industrijskim standardima, ali dodaje mnogo drugih funkcija koje prikupljanje i analizu podataka čine izuzetno lakim.

Survey Monkey je veb servis gde možete lako da kreirate ankete na različite teme i sa različitim stilovima. Ne morate da imate prethodno iskustvo, jer je interfejs veoma lak za navigaciju i korišćenje.

Većina anketa vredi između 100-200 poena, a trajanje je između 5-20 minuta. Ponekad možete pronaći ankete vredne do 1000 poena koje bi vredele 10 dolara, ali većinu vremena zarađujete 1-3 dolara po anketi.

3. MyPoints online anketa

MyPoints nastaje kao veb lokacija za kupovinu i ima fantastičan izbor načina da zaradite bodove kroz ponude za kupovinu, promotivne kodove, kupone i još mnogo toga.

MyPoints nudi mnoštvo mogućnosti da zaradite novac na anketama. Većina anketa plaća od 30 do 500 poena, ali ćete naći i one koje plaćaju više.

Dobićete besplatan bonus od 10 dolara za pridruživanje. Da biste dobili bonus, potrebno je da potrošite 20 dolara ili više kod bilo kog istaknutog prodavca MiPoints (ima ih više od 2.000), a vaš nalog će imati 1.750 poena koje možete koristiti za besplatnu poklon karticu od 10 dolara u onlajn prodavnici vašeg izbor.izbor.

Takođe, MiPoints nudi mogućnost plaćanja Visa poklon karticom. Odnos poena i dolara može da varira, ali je generalno 175 poena = 1 dolar.

4. Opinion Outpost

Opinion Outpost je još jedan sjajan sajt koji vam nudi priliku da zaradite novac popunjavanjem anketa, gledanjem oglasa i testiranjem proizvoda.

Većina platformi za istraživanje na mreži bombarduje korisnike informacijama i mogućnostima – ali ne i Opinion Outpost. Njegov jednostavan i intuitivan interfejs omogućava vam da izaberete ankete bez mnogo razmišljanja.

Opinion Outpost radi tako što radi sa različitim kompanijama kako bi im pomogao da steknu uvid u marketing i razvoj svojih proizvoda, nudeći vam ankete, upitnike i fokus grupe dizajnirane da dobiju vaše mišljenje.

Zauzvrat dobijate novčane nagrade (Amazon, Visa, PaiPal, itd.). Ankete na ovoj platformi mogu vam doneti između 0,50 i 5 dolara za svako ispunjenje. Za svaki zarađeni poen dobijate 0,10 dolara.

Takođe, ne postoji mobilna aplikacija, ali možete popuniti ankete i na tabletima i na mobilnim uređajima jednostavnim odlaskom na zvaničnu veb stranicu.

anketa online
Anketa online

5. i-Say

Ipsos i-Sai je globalna kompanija za istraživanje tržišta koja pruža novi pogled na današnje probleme i trendove.

I-Sai je pružalac direktnih anketa preko Ipsosa, globalne kompanije za istraživanje tržišta sa sedištem u Francuskoj. Pošto je i-Sai direktan provajder usluga, ostajete na veb lokaciji za sve svoje ankete, što čini iskustvo pregledavanja mnogo čistijim.

Količina poena koje ćete zaraditi varira od ankete do ankete, ali zavisi od brojnih faktora, uključujući trajanje ankete. Kada popunite anketu, poeni će biti dodeljeni vašem nalogu.

I-Sai vam omogućava da zaradite poene za dobrotvorne svrhe, poklon kartice ili gotovinu, u zavisnosti od toga koliko poena napravite. Vrednost svakog poena se menja u zavisnosti od nagrade koju odaberete: jedan bod vredi 1 cent ako izaberete poklon karticu i 0,98 centa ako želite da isplatite novac preko PaiPal-a.

6. OneOpinion

OneOpinion je nadaleko poznat kao legitimna veb lokacija za popunjavanje onlajn anketa gde čak i tinejdžeri mogu da zarade novac.

OneOpinion nudi veliki broj anketa kako biste mogli mnogo da zaradite dnevno. Ankete se razlikuju po vremenu, ali za većinu je potrebno 30 minuta ili manje.

Za svaku popunjenu anketu ćete zaraditi određeni broj poena. Poeni zarađeni po anketi variraju, a 1.000 poena je 1 dolar. Da biste isplatili gotovinu, morate sakupiti 25.000 poena ili 25 USD.

Kada osvojite najmanje 25.000 poena, možete ga zameniti za nagrade kao što su poklon kartice. Postoje i opcije virtuelnih poklon kartica koje možete dobiti odmah.

Takođe, svaka anketa dolazi sa prethodnom anketom kao dodatnom sigurnosnom merom kako biste bili sigurni da ćete dobiti samo one ankete za koje se kvalifikujete.

7. Toluna

Pokrenuta 2000. godine, Toluna Influencers je izrasla u jednu od najpouzdanijih, najpouzdanijih i najpopularnijih veb stranica za ankete.

Toluna je globalna zajednica miliona uticajnih ljudi koji dele svoje uvide u proizvode i usluge brendova koji su im važni. Toluna je najpoznatija po svojim anketama, ali postoji niz drugih načina da zaradite nagrade na ovoj veb stranici.

Kada popunjavate ankete za novac, često ste u poziciji da odgovorite na pitanja o temama koje vas možda ne zanimaju. Ali Toluna vam omogućava da birate ankete samo u onim kategorijama koje vas zanimaju.

Toluna nudi dve vrste anketa: profilne ankete koje traju minut ili dva i vrede 100 poena i duže ankete koje traju 10 do 20 minuta i vrede više.

anketa online
Anketa online

8. SurveySavvy

Survey Savvy postoji više od 20 godina, sa milionima članova iz celog sveta, i nudi svojim članovima novac u zamenu za popunjavanje anketa.

SurveySavvy nema zbunjujući sistem bodovanja. Svaka onlajn anketa košta 1 dolar, a kada počnete da prikupljate novac, možete zatražiti da vam se pošalje ček. Čekovi se šalju članovima bilo gde u svetu i izdaju se u američkim dolarima. Minimalni iznos uplate koji možete zatražiti je samo 1 dolar.

SurveySavvy profili se nazivaju „portreti“, a to su kratke ankete uskladištene na vašem nalogu koje su dizajnirane da bolje usklade vaš profil sa anketama koje postanu dostupne. Takođe, članovi koji popunjavaju ove portrete mogu biti izabrani da završe nedovršene studije koje drugi korisnici nisu završili.

SurveySavvy povremeno nudi svojim članovima mogućnost raznih takmičenja, kao što su YouTube video takmičenja za novčane nagrade itd.

9. Branded Surveys

Branded Surveys je veb lokacija za popunjavanje anketa koja korisnicima nudi mogućnost da odgovore na onlajn ankete u zamenu za nagrade, uključujući gotovinu i poklon kartice.

Članovi New Branded Surveys mogu dobiti bonus od 1,00 USD (100 poena) za pridruživanje jednostavnim kreiranjem naloga i anketiranjem profila. Nakon popunjavanja ankete, 100 poena će odmah biti dodeljeno vašem nalogu. To je 10% poena potrebnih za vašu prvu isplatu!

Registracija je brza i možete koristiti svoj Facebook nalog ili e-poštu za prijavu. Nije potreban promotivni kod da biste iskoristili bonus.

Kada zaradite najmanje 1000 odobrenih poena, dugme za otkup će se aktivirati u odeljku „Moji poeni“ na vašem nalogu, omogućavajući vam da iskoristite svoju zaradu i iskoristite bodove.

10. PrizeRebel

PrizeRebel je besplatna veb lokacija na kojoj se članovi nagrađuju za ispunjavanje anketa online i aktivnosti u zamenu za poklon kartice, novac ili robu.

Kada završite registraciju, bićete prebačeni na glavnu Prizerebel kontrolnu tablu. Sajt je lak za navigaciju i prikazuje sve mogućnosti zarade koje su vam dostupne.

Postoji veliki broj različitih aktivnosti u kojima možete učestvovati da biste kreirali stanje na računu putem PrizeRebela – Popunite onlajn ankete i budite nagrađeni za svoje povratne informacije.

Zarada novca na anketama nije velika

Uopšteno govoreći, može biti teško zaraditi novac od onlajn anketa, pa biste možda želeli da razmislite o istraživanju drugih načina da zaradite novac na mreži.

Iako je popunjavanje anketa jednostavno, isplata je obično mala u odnosu na to koliko vremena uložite.

PREPORUKA

drugi upravo čitaju

Koliko košta uvoz auta?

Uvoz auta u Bosnu i Hercegovinu čest je izbor za mnoge kupce koji traže specifične modele automobila, bolje cijene ili vozila s boljom opremom...

Bezbedno plaćanje u online kladionicama

Zadnjih nekoliko godina pored klasičnih kladionica u Srbiji sve su popularnije online kladionice. To su online sajtovi gde slično kao u kladionicama imate priliku...

Tehnologija u poslovanju: Od kamera uživo do veštačke inteligencije

Poslednjih godina u svet kazina su došli besplatni spinovi bez depozita, a poslovanje je doživelo i značajne promene zahvaljujući uvođenju naprednih tehnologija. Od kamera...

IZVOR.BA Vaš Prozor u Srce Zenice

Kada se traži sveobuhvatan, brz i pouzdan izvor informacija iz Zenice i okoline, ne postoji bolji odabir od Izvor.ba. Ovaj Zenica info portal ne samo...

Zašto su važne čestitke za rođendan

Pisanje čestitki za rođendan predstavlja jednu od najstarijih i najtoplijih tradicija koju ljudska kultura njeguje. Ova jednostavna, ali izuzetno značajna gesta, nije samo običaj,...