back to top

Sigurno se pitate koji je to najunosniji posao od kuće?

Postala je svakodnevnica posao od kuće. Možete čak i započeti posao, biti slobodnjak ili pronaći kompanije kojima su potrebni radnici za rad na mreži.

Većina njih ne zahteva dosta veština i najvažnije neki poslovi mogu biti odlični za dodatnu zaradu.

Posao od kuće ima raznih prednosti. Jedna od njih je fleksibilno radno vreme. Ukoliko ste freelancer ili ste virtuelni asistent imate mogućnost rasporediti radno vreme kako vama odgovara. Možete obavljati posao u bilo koje doba dana a nekada i noći. Ovo je odlično za sve koji žele da rade onlajn posao kako bi dodatno zaradili.

Tako imate više vremena za vas, vašu porodicu i prijatelje. Sve poslovne obaveze raspoređujete prema vašim planovima i kako vama odgovara. Naravno, u nekim slučajevima nije tako pogotovo ako radite za poslodavca. Ne, svakako da je glavna prednost rada od kuće fleksibilno radno vreme.

Istraživanja pokazuju da je rad od kuće manje stresniji od rada u kancelariji. Najveći razlog tome je što kuća zona komfora i radite sami bez tipičnih stresnih situacija na poslu.

Kada se dobro obavi, rad na daljinu omogućava zaposlenima i kompanijama da se koncentrišu na ono što je zaista važno za performanse. Nažalost, uredsko okruženje može stvoriti “lažne pozitivne rezultate” koje mogu dovesti do pristranosti i favoriziranja.

Zbog toga kućni ambijent pozitivno utiče na radnike i stvara im više motivacije. Donosimo vam koji je najunosniji posao od kuće.

posao od kuce
Najunosniji posao od kuće

Koji je najunosniji posao od kuće

Korisnička podrška i online zarada

S razvojem onlajn trgovina kupovine potrebna je korisnička podrška kako bi poboljšali svoje usluge. Ovo je jedan od najunosnijih poslova od kuće. U većini slučajeva korisničke podrške imaju određeno radno vreme. Ne, ipak možete zaraditi pristojnu sumu novca. Potrebne su vam izvrsne komunikacijske veštine kako bi što bolje obavljali zadatke u opisu vašeg posla.

Korsnička podrška može biti putem e-maila, chata ili telefonskog poziva. Najvažnije je da za ovaj posao posedujete strpljene, izvrsne komunikacije i sposobnost za marketing i prodaju.

Iskoristite znanje stranog jezika za posao od kuće

Ako znate više jezika, onda je  posao za vas prevodilac. Mnogi od tih poslova mogu se samostalno obavljati od kuće. Na freelance platformi možete raditi za klijente kojima je potrebno vaše znanje stranog jezika. Od pisanja teksta pa sve do onlajn podučavanja na vama je da se opredijelite za nišu u kojem možete iskoristiti strani jezik.

Još jedan unosan posao je podučavanje. Ukoliko znate strani jezik ili vam dobro idu društvene ili prirodne nauke onda je moguće raditi od kuće kao učitelj.

Preko plaftormih za podučavanje pronađite svoje učenike kojima ćete prenijeti znanje. Osim toga možete snimati video za IouTube koji su edukativnog karaktera. Tako ćete moći proširiti vašu zajednicu ali i zaraditi od pregleda.

najunosniji posao od kuće
Najunosniji posao od kuće

Najnosniji poslao od kuće je freelancer

Danas možete raditi od kuće za razne klijente iz cijelog svijeta. Možete ponuditi usluge pisanja, programiranja, uređivanja i vođenja naloga na društvenim mrežama i bilo kojim drugim poslovima koji se traže.

Kada radite kao freelancer vi određujete cenu usluge koju nudite i potpuno ste fleksibilni po pitanju vremena i lokacije gde radite. Možete pisati i blog, a evo kako zaraditi od bloga.

Ovo može biti odličan način da započnete rad od kuće i da se iskusite kao freelancer. Nekima je ovo dodatni posao, no svakako može biti posao koji vam nudi glavne novčane prihode.

Postoje brojne platforme gde možete pronaći klijente. UpVork i Freelancer su najpopularnije platforme na kojima možete predstaviti sebe i vvaše radove potencijalnim klijentima.

Grafički dizajn i uređivanje veb stranica

Iako je uopšte potrebno neko obrazovanje da bi radili kao veb programer ili grafički dizajner, poslodavci najčešće zanimaju vaš rad a ne koje je vaše obrazovanje. U nekim slučajevima dobar portfolio je značajniji od diplome. Sve zavisi od prezentacije vašeg rada i sposobnosti.

Uz to, u pitanju su poslovi koje lako možete raditi od kuće, bio je kao radnik s punim radnim vremenom od kuće ili kao freelancer. Gotovo svaka kompanija treba veb stranicu, jer postoje beskrajne mogućnosti ako se plasira na tržište velikim ili malim poduzećima. Iskoristite znanje u Vordpressu i koristite razne brendove veb stranice.

Vaše sposobnosti u grafičkom dizajnu posebno su tražene od brendova koji žele kreirati logo ili plasirati novi proizvod / sadržaj na društvene mreže. Poslovnih mogućnosti u ovoj branši je bezbroj. Na vama je da u potpunosti iskoristite potencijal koji posedujete.

najunosniji posao od kuće
Najunosniji posao od kuće

Virtualni asistent posao od kuće

Virtuelni asistent pruža administrativnu podršku kompanijama, timu ili izvršnom direktoru. To uključuje razne administrativne zadatke kao što su zakazivanje sastanka, rezervacija putovanja, odgovaranje na e-mail, telefonske pozive ili poruke na društvenim mrežama, unos podataka ili vođenje evidencije.

Za ovaj posao potrebno je da posedujete komunikacijske i organizacione veštine. Budući da ćete u potpunosti raditi  onlajn važno je da virtuelni asistent ima iskustva sa najnovijim tehnologijama.

Trebali biste se upoznati sa standardnom platformom za komunikaciju i saradnju, uključujući onlajn kalendare, softver za obradu teksta i proračunske tablice, alate za e-poštu i razmenu poruka kao što su Gmail i Slack, platforme za audio-video konferencije kao što su Skipe, Slack, Google Hangouts.

Postoji bezbroj poslovnih mogućnosti za rad od kuće. Ukoliko želite da se upustite u svet onlajn poslova pre svega odredite koje su vaše veštine i zapravo u čemu ste najbolji. Tako ćete najbolje pronaći odgovarajući posao i zaraditi.

drugi upravo čitaju

Kako zaraditi preko interneta

Kako zaraditi preko interneta postaje sve učestalije pitanje iz dana u dan. Nije ni čudo, s obzirom da smo duboko zagazili u 21. vek i...

Anketa online

Popunjavanje anketa online je odlična prilika da zaradite dodatni novac od kuće ako imate slobodnog vremena. Pošto velike svetske kompanije i brendovi uvek vole da...

Pretraži po broju ko te zvao na telefon

Kako pronaći nepoznat broj putem telefonskih imenika Pretraži po broju ko te zvao na telefon jer svima nam je poznato neugodno iskustvo kada nas zove...

Koliko košta uvoz auta?

Uvoz auta u Bosnu i Hercegovinu čest je izbor za mnoge kupce koji traže specifične modele automobila, bolje cijene ili vozila s boljom opremom...

Bezbedno plaćanje u online kladionicama

Zadnjih nekoliko godina pored klasičnih kladionica u Srbiji sve su popularnije online kladionice. To su online sajtovi gde slično kao u kladionicama imate priliku...