KONVERTOR VALUTA ONLINE

Konvertor valuta online vam omogućava da radite konverziju rsd u euro i druge valute.

Konvertor valuta online i kako se vrši konverzija valute?

Konverzija jedne valute u drugu je zapravo trgovina jačom valutom. Tržište deviza funkcioniše upravo po tom principu – kupovina jedne valute drugom, gdje se valuta koja se kupuje smatra robom.

Konverzija se vrši po aktuelnom kursu valuta koji je važeći za trenutni dan. Taj kurs se formira svako jutro prema više faktora i važi od početka do kraja radnog vremena svake banke i menjačnice, sa tim da je kurs u privatnim menjačnicama podložan dogovoru i promenama.

Konverzija se vrši tako što se iznos valute koju želite da prodate prevodi u iznos valute koju želite da kupite, prema datom kursu. Te dve valute nazivaju se valutni par. Pa naprimer ako je valutni par USD/RSD, odnos između te dvije valute se naziva kurs.

Pored toga postoje kupovni i prodajni kurs, od kojih se oba malo razlikuju od menjačnice do menjačnice i od banke do banke zbog velike konkurencije.

prednosti štednje konvertor valuta online
Konvertor valuta online vrši konverziju valuta u realnom vremenu

Kupovni kurs je onaj koji važi u slučaju da želite da kupite stranu valutu, i on je obično nešto viši od prodajnog kursa. Konverzija valuta može okvirno da se proveri i putem alata kao što je konvertor valuta online. Kod nekih možete da birate kurs određenih menjačnica ili banaka, a kod nekih možete da provjerite osnovni kurs centralne banke države u kojoj se nalazite.

Vrste kovertora valuta

Mnoge banke na svojim sajtovima nude konvertor valuta koji konvertuju valute po njihovom aktuelnom kursu, dok postoje i nezavisni konvertor valuta koji nude uporednu konverziju i uporedne kursne liste aktuelnog dana, kako biste pronašli najpovoljniji kurs valute koju želite da mijenjate.

Kursna lista centralne banke će vam takođe dati okvirne informacije.

Sama konverzija se odvija čistim računanjem, tako što se iznos strane valute množi sa kursom po domaćoj valuti, ili ako su u pitanju dve strane valute, onda se računa po kursu koji važi za taj valutni par.

Kovnertor valuta online
Kovnertor valuta online na sajtu VALUTA.RS je nezavisan od menjačnica i banaka

 

REDAKCIJA

Sva pitanja, sugestije pohvale i kritike šaljite na naš mail: info@valuta.rs

OGLAŠAVANJE

Sve upute vezane za oglašavanje na sajtu, objavu PR članaka i Guest postova šaljite: info@miltonmedia.rs

PIŠITE ZA NAS

Ako želite da pišete za naš sajt javite nam se. Korisne tekstove šaljite na: info@valuta.rs

VALUTA.RS - SADRŽAJ SAJTA

Biznis vesti i kompanije

Informisaćemo vas o kompanijama u Srbiji i svetu, razvoju tehnologije. Ovde možete pročitati zanimljive poslovne ideje i poslovne savete koji će vam pomoći da podignete svoje poslovanje na viši nivo.

Valuta.rs vam svakodnevno donosi vesti i korisne savete kako da budete konkurentni na tržištu i informisani o svim promenama. Čak i ako nemate privatni posao, ovde možete pronaći neke poslovne ideje i tako konačno pokrenuti sopstveni posao.

Kompanije iz Srbije i zemalja regiona

Donosimo vesti o kompanijama u Srbiji i svetu. Saznajte dostignuća određenih kompanija, promene u poslovanju ili važne informacije. Ključna stvar u vođenju profitabilnog poslovanja i konkurentnosti na tržištu je informisanost o drugim kompanijama.

Dodatna zarada je uvek dobrodošla

Pre oko 20 godina, dodatna zarada zahtevala je pronalaženje drugog posla i rad po ceo dan. Danas su stvari potpuno drugačije, jer nam kompjuteri i internet omogućavaju da radimo od kuće.

Na ovaj način možete ostvariti dodatni prihod stalnim poslom ili u potpunosti raditi od kuće. Kategorija krediti i zarada vam donosi korisne tekstove i savete vezane za rad od kuće i zaradu na mreži.

Poslovne ideje pokreću poslovni svet

Mnogima je danas teško da započnu posao, jer je konkurencija na svakom ćošku. Naravno, to nije tačno, jer još uvek ima prostora da postanemo dominantni na tržištu sa nekim sjajnim idejama.

Saveti za poboljšanje poslovanja

Kategorije Biznis saveti na sajtu Valuta.rs donose korisne tekstove o profitabilnim poslovima koje možete započeti uz minimalno ulaganje.

Takođe će vam pomoći da unapredite svoje poslovanje i postignete bolje rezultate.

U ovoj kategoriji donosimo tekstove o unapređenju vašeg poslovanja i na koje stvari treba da obratite pažnju da biste postali dominantni na tržištu.

Kategorija BIZNIS GEEK na portalu Valuta.rs donosi vam vesti iz sveta tehnologije. Novi računari, mobilni telefoni ili korisni alati koji će vam pomoći da unapredite svoje poslovanje.

Život u poslovnom svetu

Život biznismena je često prezauzet poslom. Da biste živeli srećno, potrebno je deo dana posvetiti sopstvenim zadovoljstvima i slobodnom vremenu.

Kategorija poslovnog života vam pomaže da pronađete savršenu ravnotežu između privatnog i poslovnog života.

Finansijski magazin Valuta.rs vodi i uređuje ekipa iz digitalne SEO agencije Milton Media.