Uskoro formiranje saveta PKS za sport i privredu

Privredna komora Srbije (PKS) formiraće savet za privredu i sport koji će okupiti predstavnike poslovne i sportske zajednice u cilju promocije potencijala sporta i privrede Srbije.

Na sastanku kome su prisustvovali Mihailo Vesović direktor sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS i predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS) Davora Štefanek, najavljeno je i potpisivanje sporazuma o saradnji između dve institucije.

„Formiranjem saveta za privredu i sport unaprediće se institucionalna saradnja i ojačati sportska diplomatija, jer upravo su sportisti naši najbolji ambasadori i na najbolji način mogu da promovišu domaće brendove na međunarodnim takmičenjima“, rekao je Vesović i dodao da će to ujedno biti prilika da se kroz brojne zajedničke aktivnosti promovišu sport, privreda, ali i zdrav način života.

Davor Štefanek rekao je da će Sportski savez Srbije podržati osnivanje Saveta za privredu i sport kao i da će ova institucija aktivno učestvovati u radu Saveta. On je dodao da Sportski savez Srbije organizuje niz akcija usmerenih na promociju sporta i zdravog života, a posebno se izdvaja Sajam sporta koji će u septembru biti održan na Adi Cinganliji. Kako je istakao, podrška Privredne komore Srbije je važna, a potpisivanjem sporazuma između PKS i SSS doprineće još boljoj komunikaciji sa privredom.

Viši savetnik u PKS Mladen Đorić rekao je da su kompanije već zainteresovane za ovaj vid saradnje kao i će PKS i narednom periodu definisati aktivnosti i modele saradnje, posebno u oblasti sportskih tehnologija gde veliku ulogu mogu da imaju domaći startap ekosistemi, IT kompanije i naučno-tehnološki parkovi.

  Najplaćeniji poslovi u Americi

U cilju unapređenja saradnje privrede i sportskih institucija, Privredna komora Srbije je ranije potpisala sporazum o saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta.


biznis.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Najplaćeniji poslovi u Americi

Najplaćeniji poslovi u Americi će vas možda iznenaditi jer najnaprednija ekonomija svijeta i dalje najbolje plaća tradicionalne poslove. Ovo je lista sa 9 najplaćenijih...

Šta je bolje po građane Srbije, više ili manje gasovoda

Poštujući odluku Evropske unije i SAD, uslovljavanje čiju naftu će transportovati do Pančevačke rafinerije. Međutim, lako je moguće da u skorije vreme od svega...

Ko teže ostavlja cigarete, žene ili muškarci?

Naučnici sa švedskog univerziteta uspeli su da dokažu veću količinu anksioznosti i depresije kod žena, što bi prema njihovom mišljenju moglo da ometa njihove...