Treći javni poziv za “Moju prvu platu” 22. avgusta

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisaće u ponedeljak, 22. avgusta, novi, treći javni poziv za program „Moja prva plata“, izjavila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Кisić.

Ministarka je navela da je Vlada Srbije na današnjoj sednici, na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, usvojila izmene Uredbe o Programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, čime su se stekli uslovi za raspisivanje trećeg javnog poziva ovog programa. Ona je istakla da će u okviru trećeg kruga biti povećane mesečne novčane naknade mladima, korisnicima ovog programa, za oko 15 odsto.

„Do sada su realizovana dva ciklusa ovog programa, u koji je uključeno oko 18.000 mladih“, naglasila je ministarka Кisić i dodala da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ponosno na dosadašnje rezultate, budući da je 42,2 odsto mladih zasnovalo radni odnos nakon završetka prvog ciklusa, a da se očekuje da nakon drugog ciklusnog perioda taj broj bude i veći od 50 odsto.

Najavila je i da će država vrlo brzo pokrenuti novi projekat koji će se odnositi na studente završnih godina fakulteta, a u okviru kojeg će im biti omogućeno da rade i zarađuju i tokom studiranja.

Za mlade sa srednjim obrazovanjem iznosi su povećani sa 22.000 na 25.000 dinara mesečno, a za mlade sa visokim obrazovanjem sa 26.000 dinara na 30.000 dinara mesečno, prenosi Beta.

  PayPal u Srbiji - omogućene su usluge za plaćanje i slanje novca

Do sada su realizovana dva ciklusa programa u koji je uključeno oko 18.000 mladih. Cilj Programa je osposobljavanje za samostalan rad 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina života, bez radnog iskustva, koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

Program se sprovodi kod poslodavca koji pripada privatnom ili javnom sektoru, dok prioritet imaju poslodavci iz privatnog sektora, a naročito poslodavci iz devastiranih područja.


biznis.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Kako kupiti akcije stranih kompanija

Kako kupiti akcije stranih kompanija u Srbiji i da li se uopće isplati ulagati u akcije saznajte u ovom počnom tekstu gde pišemo a...

Građani sve manje koriste dozvoljeni minus

Čini se da je većina građana shvatila da je najneisplativija vrsta kredita – dozvoljeni minus, pa ovaj bankarski proizvod sve racionalnije koriste.Prema poslednjem podatku...

Šta je „product market fit“?

Najkrače rečeno, product-market fit pravi razliku između uspešnog i neuspešnog proizvoda ili startapa.Kako piše Startit, postizanje product-market fita (PMF) moglo bi se najjednostavnije opisati...
0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x