Serbia Zijin Mining: Poslujemo uz poštovanje zakona Srbije i uvažavanje interesa lokalne zajednice

Kompanija Serbia Zijin Mining iz Bora saopštila je u petak da u Srbiji posluje uz striktno poštovanje domaćih zakona i uvažavanje interesa lokalnog stanovništa i zajednice u glavnoj delatnosti, kao i pri otkupu zemljišta i objekata.

Ta kompanija je navela da je više puta jasno istakla da se proces otkupa zemljišta odvija uz dobrovoljni pristanak vlasnika parcela, po ceni koju utvrđuju licencirani sudski veštaci, uvećanoj za bonus od 100 odsto i 50.000 dinara po katastarskoj parceli, prenosi Beta.

„Upravo pod ovakvim, za vlasnike nepokretnosti povoljnijim uslovima, kompanija je zaključila ugovore sa 870 meštana koji su svojevoljno odlučili da kompaniji prodaju svoju imovinu“, navela je ta kineska kompanija.

Dodali su da su u prethodnom periodu poštovali i sve promene koje su usled opšteg rasta cena na tržištu uslovile i višestruko povećanje cena kvadrata zemljišta.

„U odnosu na 2017. godinu, cene kvadratnog metra zemljišta su, u zavisnosti od vrste, uvećane i do sedam puta, pa je tako recimo cena kvadratnog metra livade (4. do 8. klase) poskupela 659 odsto šume i njive (1. do 8. klase) 689 odsto, a pašnjaka (4. do 8. klase) skoro 700 odsto, odnosno sedmostruko je viša“, dodala je kompanija.

Kada je reč o građevinskim objektima, Zijin je naveo da je umesto realne tržišne cene za parcele sa oronulim i zapuštenim zgradama isplaćivao takozvanu zamensku vrednost.

  Rešenje za kredite indeksirane u CHF - NBS donela odluku u vezi sa kreditima indeksiranim u stranoj valuti

Objasnili su da su plaćali troškove izgradnje potpuno novih objekta na drugoj, zamenskoj lokaciji, u istoj kvadraturi, pokazujući time, kako su ukazali, „svakog trenutka spremnost za saradnju i želju da se interes lokalnog stanovništva maksimalno ispoštuje i zaštiti“.

„Usmerena na potrebe i pojedinaca i društva, kompanija sve vreme teži, da sa društvenom zajednicom izgradi kvalitetan odnos i saradnju, u cilju boljeg života svih njenih članova, a posebno lokalnog stanovništva“, navodi se u saopštenju.

Naveli su da ulaganjima u brojne infrastrukturne projekte, kao i u oblasti zdravstva, obrazovanja, nauke, kulture, sporta… „pokazuju inicijativu da se zajedničkim snagama stvaraju nove društvene vrednosti i stalno unapređuju uslovi života“.

„Kao ozbiljna, društveno odgovorna kompanija koja je u razvoj zajednice do danas uložila blizu 2,5 miliona dolara, Serbia Zijin Mining i dalje će uvažavati potrebe svih članova lokalne zajednice, čiji smo, smatramo, ravnopravan deo, a pre svega dobronamerni partner i svesrdna podrška“, ističe se u saopštenju.


biznis.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Šta je bolje po građane Srbije, više ili manje gasovoda

Poštujući odluku Evropske unije i SAD, uslovljavanje čiju naftu će transportovati do Pančevačke rafinerije. Međutim, lako je moguće da u skorije vreme od svega...

Ko teže ostavlja cigarete, žene ili muškarci?

Naučnici sa švedskog univerziteta uspeli su da dokažu veću količinu anksioznosti i depresije kod žena, što bi prema njihovom mišljenju moglo da ometa njihove...

Koliko ko zarađuje u trci Tour de France? Reklama na dva točka

Mada je biciklistička trka Tour de France jedan od najgledanijih sportskih događaja na svetu, zarada koju ostvaruje organizator trke je u dubokoj senci. Ipak,...