Novim radovima uz Pančevački put nije predviđena kanalizaciona mreža

Uz Pančevački put na oko 55,94 hektara predviđeno je uređenje dela privredne zone čime bi se bruto razvijena građevinska površina (BRGP) privrednih delatnosti sa sadašnjih 13.000 kvadratnih metara povećao na 751.956 m2. U planu detaljne regulacije, koji je trenutno na javnom uvidu, navodi se da će se broj zaposlenih povećati sa 200 na 5.300.

Kako se navodi u pratećoj dokumentaciji, orijentaciona procena ulaganja u pripremu i opremanje (saobraćajnice, vodovod, kanalizacija, elektro mreža i dr.) građevinskog zemljišta iznosi 15.685.193 evra, prenosi eKapija.

Investitor izrade PDR dela privredne zone u Ovči uz Pančevački put (opština Palilula) je preduzeće Aquatus, dok je izrada pripala Style Pointu iz Beograda.

Južna granica Plana usklađena je sa regulacijom magistralne saobraćajnice Beograd – Pančevo, a istočna granica sa trasom infrastrukturnog koridora. Severna i zapadna granica je utvrđena linijom razgraničenja katastarskih parcela, navedeno je u pratećoj dokumentaciji.

Cilj izrade Plana je da se, kroz sagledavanje prostornih mogućnosti i ograničenja same lokacije, definišu planske mogućnosti za regulisanje statusa već izgrađenih objekata i izgradnju novih sadržaja, definišu pravila uređenja i građenja predmetnog prostora, obezbede kapaciteti saobraćajne i tehničke infrastrukture za planiranu izgradnju, očuvaju i poboljšaju uslovi životne sredine i definišu odgovarajuće mere zaštite od požara i drugih elementarnih nepogoda,

Dodaje se da je na delu područja plana porodično stanovanje zastupljeno u spontano formiranim grupacijama slobodnostojećih objekata, kojima se pristupa sa nekategorisanih puteva. Od privrednih sadržaja ističu se privredna društva za transport, kurirske usluge i dostave, štamparija, rasadnik, ugostiteljski objekti i dr. Svi ovi sadržaji imaju pristup preko nekategorisanih saobraćajnica sa magistralnog puta.

  NVO: Minimalne zarade povećati od septembra, obezbediti dostojanstven život radnicima

Ne planira se uvođenje linija javnog prevoza u predmetno područje planirane privredne zone. Planira se trotoar od kružne raskrsnice u privrednoj zoni do JGP stajališta i proširenje stajališnog platoa. Duž Pančevačkog puta do kanala Kalovita planirana je izgradnja dva cevovoda u okviru saobraćajnice Pančevački put, posmatrano u pravcu od Beograda ka Pančevu.

U okviru granice plana nema izgrađene gradske kanalizacione mreže. Otpadne vode se prihvataju u septičke jame ili se prečišćavaju na lokalnim uređajima i izlivaju u postojeće meliracione kanale.

Dok se ne izgradi i pusti u funkciju gradska kanalizaciona meža, na koju će se predmetno područje priključiti, ističe se da će se odvođenje upotrebljenih voda sa lokacije rešiti lokalno.

Javni uvid u pomoćnu dokumentaciju će trajati do 27. septembra, a osim njega uvid se daje i u Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Plana na životnu sredinu koji je izradio Expert Inženjering iz Šabca.


biznis.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Šta je bolje po građane Srbije, više ili manje gasovoda

Poštujući odluku Evropske unije i SAD, uslovljavanje čiju naftu će transportovati do Pančevačke rafinerije. Međutim, lako je moguće da u skorije vreme od svega...

Ko teže ostavlja cigarete, žene ili muškarci?

Naučnici sa švedskog univerziteta uspeli su da dokažu veću količinu anksioznosti i depresije kod žena, što bi prema njihovom mišljenju moglo da ometa njihove...

Kompanija EY jedanaesti put bira EY Preduzetnika godine u Srbiji

Revizorsko – konsultantska kompanija EY ponovo je pokrenula konkurs za najboljeg preduzetnika u Srbiji, na koji se mogu prijaviti svi koji uspešno i održivo...