Najplaćeniji poslovi u Americi

Najplaćeniji poslovi u Americi će vas možda iznenaditi jer najnaprednija ekonomija svijeta i dalje najbolje plaća tradicionalne poslove.

Ovo je lista sa 9 najplaćenijih poslova u Americi. Ako je vaša djelatnost na listi, razmislite da odete preko bare.

Inženjeri naftnog rudarstva

Godišnja plata inženjera naftnog rudarstva je 119.060 dolara i njihovo zanimanje je jedno od najplaćenijih na svetu.

Oni kontrolišu bušenje i pružaju tehničke savete o tome kako poboljšati tržište nafte.

Oni takođe stvaraju formule pomoću kojih industrija može da razvije različite naftne i gasne proizvode.

poslovni pojmovi biznis ljudi
Najplaćeniji poslovi u Americi

Marketing menadžeri

Marketing menadžeri su odgovorni za prodaju, reklame i različite marketinške pristupe kojima se povećava zarada. Njihova godišnja plata je 120, 070$.

IT menadžeri

IT poslovi su odlično plaćeni u Americi. Kako se tehnologija razvija i proširuje na sve sfere života, IT je zadužen za održavanje skoro svega. Godišnja plata IT stručnjaka je oko 120, 640$.

Inženjeri prirodnih nauka

Od istraživanja do razvijanja, posao inženjera prirodnih nauka je odlično plaćen. Prosečna godišnja plata je 127, 000$, a oni testiraju i nadgledaju naučnike u različitim poljima rada.

  Zaštita od falsifikata : 7 saveta, informacije i instrukcije !

Advokati

U Americi se pravo mora studirati 7 godina , pa tek posle toga ići na specijalizaciju i praksu. Postoje mogućnosti i da advokat bude sudija, političar pa čak i budući predsednik Amerike. Njihova godišnja zarada je 129, 000$.

Zubari

Ovo je profesija kojoj je potrebno najviše učenja, 8 godina. Pre toga budući stomatolog mora da prouči i vežba da bi dobio prvu platu. To je možda jedan od razloga zašto su na listi najplaćenijih poslova. Njihova godišnja plata je oko 156.000 dolara.

Psihijatri

Iako su i lekari, zarađuju manje od profesionalaca koji rade u operacionoj sali. Specijalizovani su za lečenje ljudi koji imaju problema sa mentalnim zdravljem i zabrinutosti. Godišnja plata je oko 163.660 dolara.

usteda novca   najplaćeniji poslovi u americi
Najplaćeniji poslovi u Americi

Direktori

Direktori primaju godišnju platu oko 167, 280$. Oni su glavni i odgovorni za uspjeh kompanije kao i za strategije od kojih će kompanija imati beneficije.

Medicinski profesionalci

Ipak, na listi najplaćenijih poslova dominiraju medicinski radnici. Hirurzi sa godišnjom platom od 219.770 dolara imaju najplaćeniji posao u ovoj oblasti.

Prate ih anesteziolozi, ortodonti, internisti i fizijatri.

Osim ovih poslova, odlično su plaćeni i piloti, avio inženjeri, finansijski menadžeri, menadžeri prodaje kao i fizičari.

najplaćeniji poslovi u americi
Najplaćeniji poslovi u Americi

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://valuta.rs
Mirko je živa enciklopedija. Voli istoriju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Inflacija u Srbiji traje već 15 godina

Inflacija u Srbiji traje već 15 godina što priznaćete, nije malo, čak ni ta balkanske zemlje. Donosimo vam detaljnu analizu na ovu temu. Blog bife.ba...

Akreditiv značenje

Akreditiv značenje - Definicija akreditiva: Akreditiv je pismo ili instrument plaćanja kojim nalogodavac akreditiva, preko banke, stavlja na raspolaganje korisniku akreditiva određeni iznos, a...

Bankarska garancija

Bankarska garancija je specifičan pravni institut personalno-pravnog osiguranja potraživanja. Više o ovom poslovnom pojmu saznajte u nastavku teksta. Bankarska garancija, instrument osiguranja plaćanja ili izvršenja...
0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x