back to top

Najplaćeniji poslovi u Americi

Najplaćeniji poslovi u Americi će vas možda iznenaditi jer najnaprednija ekonomija svijeta i dalje najbolje plaća tradicionalne poslove.

Ovo je lista sa 9 najplaćenijih poslova u Americi. Ako je vaša djelatnost na listi, razmislite da odete preko bare.

Inženjeri naftnog rudarstva

Godišnja plata inženjera naftnog rudarstva je 119.060 dolara i njihovo zanimanje je jedno od najplaćenijih na svetu.

Oni kontrolišu bušenje i pružaju tehničke savete o tome kako poboljšati tržište nafte.

Oni takođe stvaraju formule pomoću kojih industrija može da razvije različite naftne i gasne proizvode.

poslovni pojmovi biznis ljudi
Najplaćeniji poslovi u Americi

Marketing menadžeri

Marketing menadžeri su odgovorni za prodaju, reklame i različite marketinške pristupe kojima se povećava zarada. Njihova godišnja plata je 120, 070$.

IT menadžeri

IT poslovi su odlično plaćeni u Americi. Kako se tehnologija razvija i proširuje na sve sfere života, IT je zadužen za održavanje skoro svega. Godišnja plata IT stručnjaka je oko 120, 640$.

Inženjeri prirodnih nauka

Od istraživanja do razvijanja, posao inženjera prirodnih nauka je odlično plaćen. Prosečna godišnja plata je 127, 000$, a oni testiraju i nadgledaju naučnike u različitim poljima rada.

Advokati

U Americi se pravo mora studirati 7 godina , pa tek posle toga ići na specijalizaciju i praksu. Postoje mogućnosti i da advokat bude sudija, političar pa čak i budući predsednik Amerike. Njihova godišnja zarada je 129, 000$.

Zubari

Ovo je profesija kojoj je potrebno najviše učenja, 8 godina. Pre toga budući stomatolog mora da prouči i vežba da bi dobio prvu platu. To je možda jedan od razloga zašto su na listi najplaćenijih poslova. Njihova godišnja plata je oko 156.000 dolara.

Psihijatri

Iako su i lekari, zarađuju manje od profesionalaca koji rade u operacionoj sali. Specijalizovani su za lečenje ljudi koji imaju problema sa mentalnim zdravljem i zabrinutosti. Godišnja plata je oko 163.660 dolara.

usteda novca   najplaćeniji poslovi u americi
Najplaćeniji poslovi u Americi

Direktori

Direktori primaju godišnju platu oko 167, 280$. Oni su glavni i odgovorni za uspjeh kompanije kao i za strategije od kojih će kompanija imati beneficije.

Medicinski profesionalci

Ipak, na listi najplaćenijih poslova dominiraju medicinski radnici. Hirurzi sa godišnjom platom od 219.770 dolara imaju najplaćeniji posao u ovoj oblasti.

Prate ih anesteziolozi, ortodonti, internisti i fizijatri.

Osim ovih poslova, odlično su plaćeni i piloti, avio inženjeri, finansijski menadžeri, menadžeri prodaje kao i fizičari.

najplaćeniji poslovi u americi
Najplaćeniji poslovi u Americi

drugi upravo čitaju

Kako zaraditi preko interneta

Kako zaraditi preko interneta postaje sve učestalije pitanje iz dana u dan. Nije ni čudo, s obzirom da smo duboko zagazili u 21. vek i...

Anketa online

Popunjavanje anketa online je odlična prilika da zaradite dodatni novac od kuće ako imate slobodnog vremena. Pošto velike svetske kompanije i brendovi uvek vole da...

Ekonomski rečnik

Ekonomski rečnik poslovnih pojmova je leksikon svih pojmova koji se koriste u svakodnevnom poslovanju. A vista Talijanski izraz koji je oznaka za svakunovčanu obvezu plativu po...

Gde zameniti kovanice evra u Srbiji

Gde zameniti kovanice evra u Srbiji. Postoji nekoliko načina da zamenite kovani novac evra a ovo su tri najvolje menjačnice po našem mišljenju. Na...

Pretraži po broju ko te zvao na telefon

Kako pronaći nepoznat broj putem telefonskih imenika Pretraži po broju ko te zvao na telefon jer svima nam je poznato neugodno iskustvo kada nas zove...