Milijardu evra za oporavak kripto industrije

Menjačnica kriptovaluta „Binance“ u četvrtak je objavila nove detalje o svom fondu za oporavak industrije, čiji je cilj podupreti igrače koji se bore nakon katastrofalnog bankrota FTX-a, prenosi Blic.

U objavi na blogu, „Binance“ je rekao da će posvetiti milijardu dolara u početnim obvezama fondu za oporavak. Može povećati taj iznos na 2 milijarde dolara u nekom trenutku u budućnosti „ako se ukaže potreba“, dodala je kompanija.
Takođe je primio 50 miliona dolara obveza od kripto-investicijskih kompanija, uključujući „Jump Crypto“, „Polygon Ventures“ i „Animoca Brands“.

Adresa javnog novčanika

Izvršni direktor „Binancea“ Changpeng Zhao podelio je adresu javnog novčanika pokazujući njegovu početnu predanost i rekao:

– Radimo ovo transparentno.

Javni podaci o blockchainu koje je pregledao CNBC pokazali su stanje od oko milijardu dolara u Binanceovom vlastitom BUSD stablecoinu

BUSD je stablecoin koji izdaje tvrtka za blockchain infrastrukturu „Paxos“, a odobrava ga i regulira Ministarstvo financijskih usluga države New York, navodi se na web stranici „Paxosa“.

Fond je pokušaj kompanije „Binance“ da održi kripto industriju nakon što je burza FTX kontroverznog preduzetnika Sama Bankman-Frida ranije ovog meseca podnela zahtev za bankrot.

Zhao se pojavio kao nova figura poput spasitelja za posrnulu industriju, popunjavajući prazninu koju je ostavio Bankman-Frid, čija je kompanija kupila ili uložila u brojne opkoljene kripto kompanije – od Voyager Digitala do BlockFija – pre njenog kolapsa.

  Za cveklu velika potražnja, a mala ponuda

Neuspeh FTX-a delimično je izazvan tvitom koji je objavio izvršni direktor „Binancea“, a koji je skrenuo pozornost na izveštaj „CoinDeska“ koje postavlja pitanja o njegovom računovodstvu. Od brzog pada FTX-a pre dve sedmice, ulagači su zabrinuti zbog moguće zaraze kriptovalutama koja bi zahvatila svaki kutak industrije.
U prvom sudskom ročištu u slučaju stečaja u utorak, odvjetnik kompanije osudio je FTX i njegovo vodstvo, rekavši da je kompanija vođena kao „privatno vlasništvo“ Bankman-Frieda.

„Binance“ je rekao da vozilo „nije investicijski fond“ i da je namenjeno za podršku kompanijama i projektima koji se, „bez svoje krivice, suočavaju sa značajnim, kratkoročnim, financijskim poteškoćama.“ Zhao je ranije rekao da mu je namera sprečiti dalje „kaskadne učinke zaraze“ koji proizlaze iz kolapsa FTX-a.

„Binance“ je rekao da predviđa da će program trajati oko šest meseci. Prima prijave investitora za doprinos dodatnih sredstava.

Izvor:SEEbiz
Foto: Pixabay

bif.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Šta je bolje po građane Srbije, više ili manje gasovoda

Poštujući odluku Evropske unije i SAD, uslovljavanje čiju naftu će transportovati do Pančevačke rafinerije. Međutim, lako je moguće da u skorije vreme od svega...

Ko teže ostavlja cigarete, žene ili muškarci?

Naučnici sa švedskog univerziteta uspeli su da dokažu veću količinu anksioznosti i depresije kod žena, što bi prema njihovom mišljenju moglo da ometa njihove...

Najskuplji kvadrat u Beogradu 10.400 evra

Najskuplji kvadratni metar stana u trećem kvartalu bio je na lokaciji Beograd na vodi, gde je stan u novogradnji od 97 kvadratnih metara prodat...