Kako kupiti akcije stranih kompanija

Kako kupiti akcije stranih kompanija u Srbiji i da li se uopće isplati ulagati u akcije saznajte u ovom počnom tekstu gde pišemo a ulaganju u akcije.

U finansijskom obrazovanju postoji zlatno pravilo koje propisuje ulaganje u akcije kako novac ne bi izgubio vrednost.

Ako novac miruje, njegova vrednost se smanjuje zbog inflacije. Iako još uvek imate istu količinu novca, zbog veće količine novca u toku cene stvari rastu i kupovna moć je znatno niža. Zanimljivo je primetiti da 30 dolara danas ima istu kupovnu moć kao 1 dolar 1900. godine.

Zato se ulaganje u akcije smatra neophodnim da ne biste izgubili bogatstvo.

kako kupiti akcije stranih kompanija
Kako kupiti akcije stranih kompanija

Naravno, kao i svako ulaganje novca, ulaganje može dovesti do gubitaka, pa se pre konačne odluke konsultujte sa finansijskim savetom i pažljivo proučite akcije u koje nameravate da uložite i princip vrednosti akcija. U nastavku saznajte kako kupiti akcije stranih kompanija.

Kako kupiti akcije stranih kompanija poput Fejsbuka

Do pojave interneta, ulaganje u razne akcije velikih svetskih kompanija bilo je veoma komplikovano sa naših prostora. Pored plaćanja ogromnih provizija, ceo proces je značajno otežan nedostatkom informacija o stranim firmama.

Odgovor na pitanje kako kupiti akcije pre nekoliko godina bio je veoma komplikovan, dok je danas stvar potpuno drugačija i za manje od 5 minuta možete registrovati svoj nalog na nekoj od platformi za trgovanje akcijama i kupiti akcije raznih stranih kompanija poput :

  • Facebook-a
  • Tesle
  • BMW-a
  • Google-a
  • Volkswagen-a
  • i raznih drugih
kako kupiti akcije stranih kompanija
Kako kupiti akcije stranih kompanija

Veliki skok akcija tehnoloških kompanija

Od 2000. godine do danas došlo je do velikog skoka cena akcija tehnoloških kompanija, koje su stvorile mnogo milionera sa minimalnim ulozima. Još jedan veliki skok akcija raznih kompanija dogodio se ove godine zbog pandemije i prebacivanja poslovanja na internet.

Jedan od najvećih dobitnika bila je kompanija za video sastanke i konferencije Zoom i poznata onlajn prodavnica Amazon. U nastavku saznajte kako da kupite akcije na mreži uz minimalnu proviziju.

kako kupiti akcije stranih kompanija
Kako kupiti akcije stranih kompanija velikih teholoških kompaija

eToro platforma za trgovanje

Jedna od najboljih platformi za nezavisno trgovanje akcijama je platforma eToro.

Osim što ova platforma za trgovanje akcijama omogućava lako i brzo otvaranje računa i trgovanje akcijama putem računara, prednost je i veoma mala provizija pri kupovini.

Za razliku od raznih posrednika pri kupovini akcija koje uzimaju masnu proviziju, provizija na eToro platformi može biti manja od 0,10%.

Rizik trgovanja akcijama

Kao i svaka investicija, kupovina akcija nosi sa sobom određeni rizik. Sada kada ste naučili kako da kupujete akcije, morate potražiti odgovor na pitanje kako profitabilno trgovati akcijama.

Pre ulaganja obavezno detaljno proučite na čemu se zasniva vrednost akcija, finansijski se obrazujte i potražite savet finansijskog savetnika.

Prepročujemo

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

drugi upravo čitaju

Kako zaraditi preko interneta

Kako zaraditi preko interneta postaje sve učestalije pitanje iz dana u dan. Nije ni čudo, s obzirom da smo duboko zagazili u 21. vek i...

52 NAJBOLJE BIZNIS IDEJE

Potrebna su vam uspešne je biznis ideje? Sve što vam treba jeste prava poslovna ideja da biste je učinili velikom. Sa porastom digitalne ekonomije i...

Anketa online

Popunjavanje anketa online je odlična prilika da zaradite dodatni novac od kuće ako imate slobodnog vremena. Pošto velike svetske kompanije i brendovi uvek vole da...

Valute koje se menjaju u Srbiji

Zanimaju vas valute koje se menjaju u Srbiji? U ovom tekstu donosimo spisak valuta koje je moguće legalno menjati. Narodna banka Srbije propisuje koje...

PayPal u Srbiji

PayPal u Srbiji je dostupan od 10-og aprila 2013.godine. Svim potrošačima, rezidentima u Srbiji omogućene transakcije putem PayPal-a širom sveta. PayPal u Srbiji U ovom trenutku omogućene...