Kako kupiti akcije stranih kompanija

Kako kupiti akcije stranih kompanija u Srbiji i da li se uopće isplati ulagati u akcije saznajte u ovom počnom tekstu gde pišemo a ulaganju u akcije.

U finansijskom obrazovanju postoji zlatno pravilo koje propisuje ulaganje u akcije kako novac ne bi izgubio vrednost.

Ako novac miruje, njegova vrednost se smanjuje zbog inflacije. Iako još uvek imate istu količinu novca, zbog veće količine novca u toku cene stvari rastu i kupovna moć je znatno niža. Zanimljivo je primetiti da 30 dolara danas ima istu kupovnu moć kao 1 dolar 1900. godine.

kako kupiti akcije stranih kompanija
Kako kupiti akcije stranih kompanija

Zato se ulaganje u akcije smatra neophodnim da ne biste izgubili bogatstvo.

Naravno, kao i svako ulaganje novca, ulaganje može dovesti do gubitaka, pa se pre konačne odluke konsultujte sa finansijskim savetom i pažljivo proučite akcije u koje nameravate da uložite i princip vrednosti akcija. U nastavku saznajte kako kupiti akcije stranih kompanija.

Kako kupiti akcije stranih kompanija poput Fejsbuka

Do pojave interneta, ulaganje u razne akcije velikih svetskih kompanija bilo je veoma komplikovano sa naših prostora. Pored plaćanja ogromnih provizija, ceo proces je značajno otežan nedostatkom informacija o stranim firmama.

  Banke dužne da primenjuju zvanični srednji kurs pri kupovini deviza s posebnih namenskih računa

Odgovor na pitanje kako kupiti akcije pre nekoliko godina bio je veoma komplikovan, dok je danas stvar potpuno drugačija i za manje od 5 minuta možete registrovati svoj nalog na nekoj od platformi za trgovanje akcijama i kupiti akcije raznih stranih kompanija poput :

  • Facebook-a
  • Tesle
  • BMW-a
  • Google-a
  • Volkswagen-a
  • i raznih drugih

Veliki skok akcija tehnoloških kompanija

Od 2000. godine do danas došlo je do velikog skoka cena akcija tehnoloških kompanija, koje su stvorile mnogo milionera sa minimalnim ulozima. Još jedan veliki skok akcija raznih kompanija dogodio se ove godine zbog pandemije i prebacivanja poslovanja na internet.

kako kupiti akcije stranih kompanija
Kako kupiti akcije stranih kompanija velikih teholoških kompaija

Jedan od najvećih dobitnika bila je kompanija za video sastanke i konferencije Zoom i poznata onlajn prodavnica Amazon. U nastavku saznajte kako da kupite akcije na mreži uz minimalnu proviziju.

eToro platforma za trgovanje

Jedna od najboljih platformi za nezavisno trgovanje akcijama je platforma eToro.

Osim što ova platforma za trgovanje akcijama omogućava lako i brzo otvaranje računa i trgovanje akcijama putem računara, prednost je i veoma mala provizija pri kupovini.

Za razliku od raznih posrednika pri kupovini akcija koje uzimaju masnu proviziju, provizija na eToro platformi može biti manja od 0,10%.

Rizik trgovanja akcijama

Kao i svaka investicija, kupovina akcija nosi sa sobom određeni rizik. Sada kada ste naučili kako da kupujete akcije, morate potražiti odgovor na pitanje kako profitabilno trgovati akcijama.

  Računovodstvo kao temelj poslovanja

Pre ulaganja obavezno detaljno proučite na čemu se zasniva vrednost akcija, finansijski se obrazujte i potražite savet finansijskog savetnika.

Prepročujemo

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://valuta.rs
Mirko je živa enciklopedija. Voli istoriju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Inflacija u Srbiji traje već 15 godina

Inflacija u Srbiji traje već 15 godina što priznaćete, nije malo, čak ni ta balkanske zemlje. Donosimo vam detaljnu analizu na ovu temu. Blog bife.ba...

Akreditiv značenje

Akreditiv značenje - Definicija akreditiva: Akreditiv je pismo ili instrument plaćanja kojim nalogodavac akreditiva, preko banke, stavlja na raspolaganje korisniku akreditiva određeni iznos, a...

Bankarska garancija

Bankarska garancija je specifičan pravni institut personalno-pravnog osiguranja potraživanja. Više o ovom poslovnom pojmu saznajte u nastavku teksta. Bankarska garancija, instrument osiguranja plaćanja ili izvršenja...
0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x