back to top

Najplaćeniji poslovi u Americi

Najplaćeniji poslovi u Americi će vas možda iznenaditi jer najnaprednija ekonomija svijeta i dalje najbolje plaća tradicionalne poslove.

Ovo je lista sa 9 najplaćenijih poslova u Americi. Ako je vaša djelatnost na listi, razmislite da odete preko bare.

Inženjeri naftnog rudarstva

Godišnja plata inženjera naftnog rudarstva je 119.060 dolara i njihovo zanimanje je jedno od najplaćenijih na svetu.

Oni kontrolišu bušenje i pružaju tehničke savete o tome kako poboljšati tržište nafte.

Oni takođe stvaraju formule pomoću kojih industrija može da razvije različite naftne i gasne proizvode.

poslovni pojmovi biznis ljudi
Najplaćeniji poslovi u Americi

Marketing menadžeri

Marketing menadžeri su odgovorni za prodaju, reklame i različite marketinške pristupe kojima se povećava zarada. Njihova godišnja plata je 120, 070$.

IT menadžeri

IT poslovi su odlično plaćeni u Americi. Kako se tehnologija razvija i proširuje na sve sfere života, IT je zadužen za održavanje skoro svega. Godišnja plata IT stručnjaka je oko 120, 640$.

Inženjeri prirodnih nauka

Od istraživanja do razvijanja, posao inženjera prirodnih nauka je odlično plaćen. Prosečna godišnja plata je 127, 000$, a oni testiraju i nadgledaju naučnike u različitim poljima rada.

Advokati

U Americi se pravo mora studirati 7 godina , pa tek posle toga ići na specijalizaciju i praksu. Postoje mogućnosti i da advokat bude sudija, političar pa čak i budući predsednik Amerike. Njihova godišnja zarada je 129, 000$.

Zubari

Ovo je profesija kojoj je potrebno najviše učenja, 8 godina. Pre toga budući stomatolog mora da prouči i vežba da bi dobio prvu platu. To je možda jedan od razloga zašto su na listi najplaćenijih poslova. Njihova godišnja plata je oko 156.000 dolara.

Psihijatri

Iako su i lekari, zarađuju manje od profesionalaca koji rade u operacionoj sali. Specijalizovani su za lečenje ljudi koji imaju problema sa mentalnim zdravljem i zabrinutosti. Godišnja plata je oko 163.660 dolara.

usteda novca   najplaćeniji poslovi u americi
Najplaćeniji poslovi u Americi

Direktori

Direktori primaju godišnju platu oko 167, 280$. Oni su glavni i odgovorni za uspjeh kompanije kao i za strategije od kojih će kompanija imati beneficije.

Medicinski profesionalci

Ipak, na listi najplaćenijih poslova dominiraju medicinski radnici. Hirurzi sa godišnjom platom od 219.770 dolara imaju najplaćeniji posao u ovoj oblasti.

Prate ih anesteziolozi, ortodonti, internisti i fizijatri.

Osim ovih poslova, odlično su plaćeni i piloti, avio inženjeri, finansijski menadžeri, menadžeri prodaje kao i fizičari.

najplaćeniji poslovi u americi
Najplaćeniji poslovi u Americi

drugi upravo čitaju

Najpopularniji načini povezivanja sa prijateljima danas

U današnjem brzom i međusobno povezanom svetu, načini na koje se povezujemo sa prijateljima su značajno evoluirali. Digitalne platforme i tehnološki napredak napravili su...

Predstavljanje HONOR Magic6 RSR: Fuzija Inovacije i Elegancije

U svetu pametnih telefona, HONOR Magic6 RSR se ističe kao dokaz najnovije tehnologije i sofisticiranog dizajna. Sa mnoštvom impresivnih hardverskih specifikacija, ovo nije samo...

Koliko košta uvoz auta?

Uvoz auta u Bosnu i Hercegovinu čest je izbor za mnoge kupce koji traže specifične modele automobila, bolje cijene ili vozila s boljom opremom...

Razumevanje rizika u investiranju

Investiranje predstavlja temeljnu aktivnost u stvaranju i očuvanju bogatstva, ali kao što donosi mogućnosti za profit, tako nosi i određene rizike. Razumevanje rizika u investiranju...

Ekonomski rečnik

Ekonomski rečnik poslovnih pojmova je leksikon svih pojmova koji se koriste u svakodnevnom poslovanju. A vista Talijanski izraz koji je oznaka za svakunovčanu obvezu plativu po...