Zašto bend Grateful Dead pravi svoje vino?

Muzička grupa Grateful Dead je u partnerstvu sa jednom američkom vinarijom odlučila da pravi i prodaje crveno vino. Njihovi verni fanovi možda više ne mogu da stoje po ceo dan na muzičkim festivalima čekajući njihov nastup, ali bar mogu da pojačaju muziku u svom domu i uživaju u časi vina koje ova grupa prodaje.

Vremešni američki rok bend Grateful Dead u prošlom veku bio je poznat po eksperimentisanju sa različitim muzičkim žanrovima i inovativnim nastupima. U to vreme je mnoštvo muzičara, pa i članovi ove grupe, eksperimentisalo ne samo sa zvukom već i sa raznim ilegalnim supstancama za podizanje raspoloženja. Zato alkohol definitivno nije bila prva asocijacija na Grateful Dead. Pa ipak, ovaj bend je sada pokrenuo proizvodnju vina pod svojim imenom. Zašto?

Sajt Food&wine piše da je razlog ovome starenje publike. Njihovi fanovi više nisu mladi ljudi koji ekstatično jure sa jednog muzičkog festivala na drugi, već uglavnom starije osobe koje sada povremeno uživaju u čaši vina. Kod kuće, naravno.

Menadžment grupe Grateful Dead, zahvaljujući praćenju promena na tržištu, se verovatno u jednom trenutku poveo onom starom izrekom “Ako breg neće Muhamedu, hoće Muhamed bregu”. Možda ne mogu da organizuju ogromne koncerte ali mogu da se nađu u domovima svojih slušalaca i na drugi način. Tako je sklopljeno partnerstvo između ovog benda i kompanije Gnarly Head koja proizvodi vina. Zajedno sa njima Grateful Dead će izbaciti na tržište limitiranu količinu crvenih vina koja leže u vinariji već decenijama. Da, i vina su vremešna u ovom slučaju.

  Najskuplji kvadrat u Parizu, Česi i Srbi najteže do stana

Na flašama će se nalaziti nalepnice koje stilski, sa svojim lobanjama i ružama, potpuno odgovaraju vizuelnom imidžu ovog benda. Vino će se prodavati u prodavnicama širom SAD a predviđena cena flaše je 12 dolara.

Izvor: Food&wine

Foto: Nils Guj, Unsplash

bif.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Šta je bolje po građane Srbije, više ili manje gasovoda

Poštujući odluku Evropske unije i SAD, uslovljavanje čiju naftu će transportovati do Pančevačke rafinerije. Međutim, lako je moguće da u skorije vreme od svega...

Ko teže ostavlja cigarete, žene ili muškarci?

Naučnici sa švedskog univerziteta uspeli su da dokažu veću količinu anksioznosti i depresije kod žena, što bi prema njihovom mišljenju moglo da ometa njihove...

Kompanija EY jedanaesti put bira EY Preduzetnika godine u Srbiji

Revizorsko – konsultantska kompanija EY ponovo je pokrenula konkurs za najboljeg preduzetnika u Srbiji, na koji se mogu prijaviti svi koji uspešno i održivo...