U Obrenovcu planirana izgradnja pristaništa za potrebe TENT-a

u obrenovcu planirana izgradnja pristaništa za potrebe tent-a u obrenovcu planirana izgradnja pristaništa za potrebe tent-a

Termoelektrana Nikola Tesla A/Izvor: Eps.rs

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju lučkog područja pristaništa za sopstvene potrebe u Obrenovcu u skladu sa Strategijom razvoja vodnog saobraćaja od 2015. do 2025. godine, dokumentima prostornog i urbanističkog planiranja i planskim dokumentima koji se odnose na upravljanje vodama.

„Pomenuta Uredba utvrđuje lučko područje za izgradnju pristaništa za sopstvene potrebe u Obrenovcu, koje će se koristiti isključivo za potrebe Termoelektrane “Nikola Tesla A“, i to za dopremanje neophodnih energenata ili opreme“, navode za Biznis.rs iz Agencije za upravljanje lukama.

Kako ističu, ovaj projekat se ne odnosi na planove za uspostavljanje linijskog saobraćaja putnika od Obrenovca do Grocke. Inače, Uredba je doneta 18. avgusta, a stupa na snagu u petak, 26. avgusta.

Što se tiče razvojnih projekata u vodnom saobraćaju, Agencija je u prethodnom periodu ostvarila niz značajnih investicija.

„U teretnom vodnom saobraćaju u toku je dalja izrada projektne dokumentacije za izgradnju terminala za rasute terete u Krnjači. Pored toga, završena je Studija opravdanosti sa idejnim projektom kao i Studija o proceni uticaja na životnu sredinu za proširenje luke u Sremskoj Mitrovici“, ističu u Agenciji za upravljanje lukama.

Kada je reč o međunarodnom putničkom saobraćaju, Agencija je uložila sredstva u izradu projektno-tehničke dokumentacije za proglašenje lučkog područja marine u Smederevu, kao i u izgradnju infrastrukture međunarodnih putničkih pristaništa u Sremskoj Mitrovici, Šapcu i Velikom Gradištu (Ram).

  Plata za elementarne potrebe tri puta veća od minimalne zarade

Osim toga, u skladu sa Memorandumom o razumevanju u oblasti unapređenja nautičkog turizma, Agencija za upravljanje lukama i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija zajednički rade na izradi tehničke dokumentacije za izgradnju marine u Velikom Gradištu.


biznis.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Šta je bolje po građane Srbije, više ili manje gasovoda

Poštujući odluku Evropske unije i SAD, uslovljavanje čiju naftu će transportovati do Pančevačke rafinerije. Međutim, lako je moguće da u skorije vreme od svega...

Ko teže ostavlja cigarete, žene ili muškarci?

Naučnici sa švedskog univerziteta uspeli su da dokažu veću količinu anksioznosti i depresije kod žena, što bi prema njihovom mišljenju moglo da ometa njihove...

Kompanija EY jedanaesti put bira EY Preduzetnika godine u Srbiji

Revizorsko – konsultantska kompanija EY ponovo je pokrenula konkurs za najboljeg preduzetnika u Srbiji, na koji se mogu prijaviti svi koji uspešno i održivo...