U Obrenovcu planirana izgradnja pristaništa za potrebe TENT-a

u obrenovcu planirana izgradnja pristaništa za potrebe tent-a u obrenovcu planirana izgradnja pristaništa za potrebe tent-a

Termoelektrana Nikola Tesla A/Izvor: Eps.rs

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju lučkog područja pristaništa za sopstvene potrebe u Obrenovcu u skladu sa Strategijom razvoja vodnog saobraćaja od 2015. do 2025. godine, dokumentima prostornog i urbanističkog planiranja i planskim dokumentima koji se odnose na upravljanje vodama.

„Pomenuta Uredba utvrđuje lučko područje za izgradnju pristaništa za sopstvene potrebe u Obrenovcu, koje će se koristiti isključivo za potrebe Termoelektrane “Nikola Tesla A“, i to za dopremanje neophodnih energenata ili opreme“, navode za Biznis.rs iz Agencije za upravljanje lukama.

Kako ističu, ovaj projekat se ne odnosi na planove za uspostavljanje linijskog saobraćaja putnika od Obrenovca do Grocke. Inače, Uredba je doneta 18. avgusta, a stupa na snagu u petak, 26. avgusta.

Što se tiče razvojnih projekata u vodnom saobraćaju, Agencija je u prethodnom periodu ostvarila niz značajnih investicija.

„U teretnom vodnom saobraćaju u toku je dalja izrada projektne dokumentacije za izgradnju terminala za rasute terete u Krnjači. Pored toga, završena je Studija opravdanosti sa idejnim projektom kao i Studija o proceni uticaja na životnu sredinu za proširenje luke u Sremskoj Mitrovici“, ističu u Agenciji za upravljanje lukama.

Kada je reč o međunarodnom putničkom saobraćaju, Agencija je uložila sredstva u izradu projektno-tehničke dokumentacije za proglašenje lučkog područja marine u Smederevu, kao i u izgradnju infrastrukture međunarodnih putničkih pristaništa u Sremskoj Mitrovici, Šapcu i Velikom Gradištu (Ram).

  Plata za elementarne potrebe tri puta veća od minimalne zarade

Osim toga, u skladu sa Memorandumom o razumevanju u oblasti unapređenja nautičkog turizma, Agencija za upravljanje lukama i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija zajednički rade na izradi tehničke dokumentacije za izgradnju marine u Velikom Gradištu.


biznis.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Najplaćeniji poslovi u Americi

Najplaćeniji poslovi u Americi će vas možda iznenaditi jer najnaprednija ekonomija svijeta i dalje najbolje plaća tradicionalne poslove. Ovo je lista sa 9 najplaćenijih...

Kako proveriti penzijski staž i šta preduzeti ako se ne uplaćuje?

Postupak za ostvarivanje prava iz penzijskog osiguranja pokreće se kod Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (RFPiO), koji po službenoj dužnosti vodi evidenciju...

U Srbiji rast uvoza i izvoza, pad industrijske proizvodnje u julu

Zvanična statistika beleži realan rast BDP-a Srbije u drugom kvartalu 3,9 odsto, kao i veliki skok spoljne trgovine ali i pad u industrijskoj proizvodnjiBruto...
0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x