Skupština Vojvodine usvojila rebalans ovogodišnjeg budžeta

skupština vojvodine usvojila rebalans ovogodišnjeg budžeta skupština vojvodine usvojila rebalans ovogodišnjeg budžeta

Novi Sad / Foto: Freepik.com

Skupštine AP Vojvodine usvojila je danas rebalans ovogodišnjeg budžeta u iznosu od 95,16 milijardi dinara, što je povećanje za 5,96 milijardi dinara ili 6,68 odsto.

Prema rečima predsednika pokrajinske vlade Igora Mirovića, rebalans budžeta ostvaren je najvećim delom u povećanim prihodima od poreza na dobit u iznosu od 5,37 milijardi dinara, prenosi Beta.

On je poslanicima u skupštini rekao da su sredstva kapitalnog dela budžeta veća za 4,85 milijardi dinara i biće raspoređena za završetak važnih investicionih zahvata koji su u toku i za nove projekte.

„Prioritet korišćenja većeg finansijskog potencijala, odnosno povećanje vrednosti pokrajinskog budžeta, pre svega je ulaganje u velike investicione rashode, a zatim i u mehanizme za održavanje sigurnosti i stabilnosti javnih finansija i sve to u skladu sa ciljevima i ekonomske i fiskalne politike koje je utvrdila Vlada Srbije“, rekao je Mirović.

Naveo je da je za vodosnabdevanje poljoprivrednih površina u okviru dva sistema za navodnjavanje na više od 20.000 hektara predviđeno 1,13 milijardi dinara, dok je 143,4 miliona dinara namenjeno za vodosnabdevanje u Bečeju, Bačkoj Topoli, Subotici, Inđiji, Senti i Novom Sadu.

Za rekonstrukciju i nabavku opreme za zdravstvene ustanove u Vojvodini predviđeno je 1,3 milijarde dinara, a oko 800 miliona dinara za održavanje saobraćajnica na teritoriji grada Novog Sada.

Sredstva u iznosu od 534 miliona dinara namenjena su za tehničko-tehnološko opremanje Radio-televizije Vojvodine, što će omogućiti potpuno preseljenje zaposlenih iz starog objekta u novoizgrađeni objekat na Mišeluku u Sremskoj Kamenici.

  Država za proizvođače suncokreta odredila subvenciju od 7,8 dinara po kilogramu

Za adaptaciju, rekonstrukciju i dogradnju Narodnog pozorišta u Subotici planirano je 274 miliona dinara.

Predsednik skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da se u ovom rebalansu budžeta vidi da je ukupan učinak vojvođanske privrede u proteklim godinama bio bolji nego što se očekivalo.


biznis.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Najplaćeniji poslovi u Americi

Najplaćeniji poslovi u Americi će vas možda iznenaditi jer najnaprednija ekonomija svijeta i dalje najbolje plaća tradicionalne poslove. Ovo je lista sa 9 najplaćenijih...

Srpske škole se pripremaju za digitalno doba uprkos pandemiji COVID-19

Srpske škole se pripremaju za digitalno doba, za Srbiju digitalno obrazovanje transformiše svoje škole kako bi zemlja učinila ekonomski otpornijom – i suočila se...

Kako kupiti akcije stranih kompanija

Kako kupiti akcije stranih kompanija u Srbiji i da li se uopće isplati ulagati u akcije saznajte u ovom počnom tekstu gde pišemo a...
0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x