Skupština Vojvodine usvojila rebalans ovogodišnjeg budžeta

skupština vojvodine usvojila rebalans ovogodišnjeg budžeta skupština vojvodine usvojila rebalans ovogodišnjeg budžeta

Novi Sad / Foto: Freepik.com

Skupštine AP Vojvodine usvojila je danas rebalans ovogodišnjeg budžeta u iznosu od 95,16 milijardi dinara, što je povećanje za 5,96 milijardi dinara ili 6,68 odsto.

Prema rečima predsednika pokrajinske vlade Igora Mirovića, rebalans budžeta ostvaren je najvećim delom u povećanim prihodima od poreza na dobit u iznosu od 5,37 milijardi dinara, prenosi Beta.

On je poslanicima u skupštini rekao da su sredstva kapitalnog dela budžeta veća za 4,85 milijardi dinara i biće raspoređena za završetak važnih investicionih zahvata koji su u toku i za nove projekte.

„Prioritet korišćenja većeg finansijskog potencijala, odnosno povećanje vrednosti pokrajinskog budžeta, pre svega je ulaganje u velike investicione rashode, a zatim i u mehanizme za održavanje sigurnosti i stabilnosti javnih finansija i sve to u skladu sa ciljevima i ekonomske i fiskalne politike koje je utvrdila Vlada Srbije“, rekao je Mirović.

Naveo je da je za vodosnabdevanje poljoprivrednih površina u okviru dva sistema za navodnjavanje na više od 20.000 hektara predviđeno 1,13 milijardi dinara, dok je 143,4 miliona dinara namenjeno za vodosnabdevanje u Bečeju, Bačkoj Topoli, Subotici, Inđiji, Senti i Novom Sadu.

Za rekonstrukciju i nabavku opreme za zdravstvene ustanove u Vojvodini predviđeno je 1,3 milijarde dinara, a oko 800 miliona dinara za održavanje saobraćajnica na teritoriji grada Novog Sada.

Sredstva u iznosu od 534 miliona dinara namenjena su za tehničko-tehnološko opremanje Radio-televizije Vojvodine, što će omogućiti potpuno preseljenje zaposlenih iz starog objekta u novoizgrađeni objekat na Mišeluku u Sremskoj Kamenici.

  Država za proizvođače suncokreta odredila subvenciju od 7,8 dinara po kilogramu

Za adaptaciju, rekonstrukciju i dogradnju Narodnog pozorišta u Subotici planirano je 274 miliona dinara.

Predsednik skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da se u ovom rebalansu budžeta vidi da je ukupan učinak vojvođanske privrede u proteklim godinama bio bolji nego što se očekivalo.


biznis.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Šta je bolje po građane Srbije, više ili manje gasovoda

Poštujući odluku Evropske unije i SAD, uslovljavanje čiju naftu će transportovati do Pančevačke rafinerije. Međutim, lako je moguće da u skorije vreme od svega...

Ko teže ostavlja cigarete, žene ili muškarci?

Naučnici sa švedskog univerziteta uspeli su da dokažu veću količinu anksioznosti i depresije kod žena, što bi prema njihovom mišljenju moglo da ometa njihove...

Kompanija EY jedanaesti put bira EY Preduzetnika godine u Srbiji

Revizorsko – konsultantska kompanija EY ponovo je pokrenula konkurs za najboljeg preduzetnika u Srbiji, na koji se mogu prijaviti svi koji uspešno i održivo...