Poljoprivrednici ne odustaju od svojih zahteva i blokada puteva

Predstavnik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Radoslav Adamović izjavio je u utorak da će blokade saobraćajnica traktorima trajati ili dok poljoprivrednici ne odustanu ili dok se ne ispune njihovi zahtevi.

Adamović je za Betu rekao da su trenutno u Novom Sadu blokirani varadinski most „Duga“ i skoro ceo Bulevar Mihajla Pupina, kao i da će tu ostati dok se ne ispune njihovi zahtevi i dok im se neko iz Vlade Srbije ponovo ne obrati.

On je naglasio da su poljoprivrednicima iz udruženja „Stig“ iz Požarevca prepustili pregovore u vezi sa cenom suncokreta i potvrdio da su uljare te koje prave problem u pregovorima sa Vladom Srbije o otkupnoj ceni suncokreta.

„Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije je pregovarala oko drugih uslova koje smo usaglasili. Tražili smo da vlada potvrdi da će minimalna cena suncokreta biti garantovana zbog toga što su oni upropastili cenu suncokreta sa svojim lošim odlukama. Nismo se cenjkali, samo smo tražili da oni potvrde tu minimalnu cenu“, rekao je Adamović.

Prema njegovim rečima u proteste poljoprivrednika su se umešala „lažna udruženja“ koja su na početku protesta izašla sa stavom da podržavaju zahteve, a sada „nisu izveli ni jedan traktor“.

„Više nisam siguran jer tu ima mešanja vlade, raznih službi. Pokušavaju da rasture blokade. Verovatno je to njima posao“, rekao je Adamović.

  Radivoj Korać i zvanično u košarkaškoj Kući slavnih

Ranije u utorak je predstavnik udruženja poljoprivrednika „Stig“ Milan Marković rekao da su na sastanku u Vladi Srbije poljoprivrednici dali sve od sebe, da je država dala dobar deo u pregovorima, ali da su u ovom trenutku uljari problem.

Na sastanku u Vladi Srbije u ponedeljak, koji je trajao skoro devet sati, postignut je dogovor o premijama za mleko od 15 dinara po litru, a prethodno je ispunjen zahtev da se ukine zabrana izvoza jestivog ulja, kao i da ih policija ne tereti zbog prethodnih protesta i blokada saobraćaja.


biznis.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Šta je bolje po građane Srbije, više ili manje gasovoda

Poštujući odluku Evropske unije i SAD, uslovljavanje čiju naftu će transportovati do Pančevačke rafinerije. Međutim, lako je moguće da u skorije vreme od svega...

Ko teže ostavlja cigarete, žene ili muškarci?

Naučnici sa švedskog univerziteta uspeli su da dokažu veću količinu anksioznosti i depresije kod žena, što bi prema njihovom mišljenju moglo da ometa njihove...

Kompanija EY jedanaesti put bira EY Preduzetnika godine u Srbiji

Revizorsko – konsultantska kompanija EY ponovo je pokrenula konkurs za najboljeg preduzetnika u Srbiji, na koji se mogu prijaviti svi koji uspešno i održivo...