Paušalci će dobiti rešenja do 23.janura za poreze i doprinose za 2023.

Poreska uprava obaveštava preduzetnike paušalce da će od 19. do 23. januara dobiti u elektronskom obliku rešenje o utvrđenim obavezama za poreze i doprinose za 2023.

Preduzetnici paušalci dobiće u elektronskom obliku od 19. do 23. januara rešenje o utvrđenim obavezama za poreze i doprinose za 2023. godinu, objavila je danas Poreska uprava Srbije.

Kako se navodi na njihovom sajtu, odrađen je obračun poreza na prihode od samostalne delatnosti i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za 2023. godinu, za vlasnike samostalne delatnosti koji porez na prihode od samostalne delatnosti i doprinose za obavezno socijalno osiguranje plaćaju na paušalno utvrđeni prihod.

Poreska uprava navela je da će dostavljanje rešenja o utvrđenim poreskim obavezama preduzetnicima paušalcima, kao i izveštaja o načinu utvrđivanja paušalnog prihoda, obavljati u elektronskom obliku, postavljanjem u poresko sanduče, u periodu od 19. do 23. januara 2023. godine, posredstvom portala Poreske uprave (ePorezi).

Novoosnovani preduzetnici-paušalci će najkasnije 48 sati od registracije u APR dobiti izveštaj o načinu utvrđivanja paušalnog prihoda i rešenje o utvrđenoj obavezi u elektronskom obliku, u poresko sanduče posredstvom portala ePorezi.
Rešenje se smatra se dostavljenim danom postavljanja na portal Poreske uprave, shodno odredbama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji. Za pristup portalu Poreske uprave, kako se ističe, neophodan je kvalifikovani elektronski sertifikat, koji izdaje pet sertifikacionih tela, MUP, JP Pošta, PKS, Halcom i E-Smart Systems.

  Srbija je bogata geotermalnom energijom ali je slabo koristi

– Mesečne akontacije po osnovu poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za 2023. godinu, uplaćuju se sa pozivom na broj, u čijoj je strukturi broj odobrenja za plaćanje (BOP) dodeljen za 2023. godinu – navodi se na sajtu Poreske uprave.

Izvor: 24sedam.rs

Foto: Pixabay

bif.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Šta je bolje po građane Srbije, više ili manje gasovoda

Poštujući odluku Evropske unije i SAD, uslovljavanje čiju naftu će transportovati do Pančevačke rafinerije. Međutim, lako je moguće da u skorije vreme od svega...

Ko teže ostavlja cigarete, žene ili muškarci?

Naučnici sa švedskog univerziteta uspeli su da dokažu veću količinu anksioznosti i depresije kod žena, što bi prema njihovom mišljenju moglo da ometa njihove...

Najskuplji kvadrat u Beogradu 10.400 evra

Najskuplji kvadratni metar stana u trećem kvartalu bio je na lokaciji Beograd na vodi, gde je stan u novogradnji od 97 kvadratnih metara prodat...