Otvoren novi pogon za proizvodnju sredstava za dezinfekciju u Crvenki

otvoren novi pogon za proizvodnju sredstava za dezinfekciju u crvenki otvoren novi pogon za proizvodnju sredstava za dezinfekciju u crvenki

Foto: Privredna komora Srbije

Novi proizvodni pogon kompanije Sigma za proizvodnju biocidnih proizvoda na bazi aktivnog hlora otvoren je u Crvenki.

Otvaranje novog pogona podržano je od strane Ministarstva privrede, Fonda za inovacionu delatnost i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vlade Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo u okviru Javnog poziva za suzbijanje efekata pandemije korona virusa.

Kompanija Sigma bavi se proizvodnjom i punjenjem sredstava za dezinfekciju koja se koriste u prevenciji i borbi protiv virusa Covid-19 i izrađena su u skladu sa evropskim standardima, bezbedna i sigurna za ljude i životnu sredinu, saopštila je Privredna komora Srbije.

“U procesu elektrolize vodenog rastvora soli dobijaju se najefikasnija sredstva pogodna za korišćenje i u bolničkim uslovima i uslovima izloženosti virusnim infekcijama”, rekao je generalni direktor i vlasnik kompanije Sigma Dragan Kapičić.

otvoren novi pogon za proizvodnju sredstava za dezinfekciju u crvenki
Foto: Privredna komora Srbije

Sekretar Udruženja za hemijsku industriju Privredne komore Srbije (PKS) Dragan Stevanović istakao je da je kompanija počela prodaju svojih proizvoda u Hrvatsku, Mađarsku, ali su u planu ne samo zemlje regiona nego i afričko tržište.

“Sigma je vodeći domaći proizvođač sredstava za tretman pijaćih voda i proizvodnja im je u sadejstvu digitalnog, inovativnog i ekološkog, što je u vremenu stalnih izazova, klimatskih i zdravstvenih pandemija, izuzetno značajno, jer pristup i dezinfekcija pijaće vode postaju izazov, ne samo za lokalne samouprve nego i na nacionalnom nivou”, rekao je rukovodilac Centra za cirkularnu ekonomija PKS Siniša Mitrović.

  Kako kupiti akcije stranih kompanija

Ministarska privrede Anđelka Atanasković istakla je da će država nastaviti da podržava firme koje žele da povećavaju svoje proizvodne kapacitete i još više napreduju i istakla da će ukupna proizvodnja ove firme biti podržana energijom iz obnovljivih izvora.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković podsetio je da je Sigma donirala 2,7 miliona litara dezinfekcionih sredstava za zdravstvo Srbije i država je podržala povećanje ukupnih kapaciteta ove renomirane kompanije.

Poslovni prihodi (EUR):
2.671.239,93 (2021)

Broj zaposlenih:
49 (2021)


biznis.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Najplaćeniji poslovi u Americi

Najplaćeniji poslovi u Americi će vas možda iznenaditi jer najnaprednija ekonomija svijeta i dalje najbolje plaća tradicionalne poslove. Ovo je lista sa 9 najplaćenijih...

Kako kupiti akcije stranih kompanija

Kako kupiti akcije stranih kompanija u Srbiji i da li se uopće isplati ulagati u akcije saznajte u ovom počnom tekstu gde pišemo a...

Građani sve manje koriste dozvoljeni minus

Čini se da je većina građana shvatila da je najneisplativija vrsta kredita – dozvoljeni minus, pa ovaj bankarski proizvod sve racionalnije koriste.Prema poslednjem podatku...
0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x