Ogroman novac povučen sa kripto berze

Sa globane kripto berze povučen ogroman novac samo za jedan dan

Najveća svetska kripto berza Bajnens zabeležila je povlačenje 1,9 milijardi dolara u poslednja 24 sata, objavila je danas kompanija Nansen za blokčejn podatke.

Bajnens je saopštio da je „privremeno obustavio“ povlačenje stejblkoina USDC, kriptovalute čija je vrednost „vezana“ za američki dolar u odnosu 1:1.

Iznos od 1,9 milijardi dolara je najveći dnevni odliv od juna ove godine, pokazali su Nansenovi podaci. Glavninu novca koji je povučen u poslednjih sedam dana, a to je 2,2 milijarde evra, čini eterijum, prenosi Rojters.

– Povlačenje sredstava sa Bajnensa se povećava zbog sve veće neizvesnosti u vezi sa izveštajem o njegovim rezervama – izjavio je portparol Nansena.
S druge strane, predstavnik Bajnensa za odnose s javnošću kaže da ljudi svakodnevno deponuju i povlače sredstva iz raznih razloga.

– Sredstva korisnika na Bajnensu su podržana (čvrstom valutom) u razmeri 1:1, a struktura kapitala Bajnensa je bez duga. Uvek imamo više nego dovoljno sredstava da ispunimo zahteve za povlačenje sredstava – dodao je on.

Bajnes tvrdi da je solventan
Bajnens, čiju je dominaciju u kripto svetu potvrdio bankrot rivalske berze FTX, objavio je prošle nedelje na Tviteru izveštaj revizorske firme Mazars kao dokaz o rezervama kojima kompanija raspolaže.

  Tržište malih stanova: Garsonjera ni za lek

Izveštaj je pokazao da je njegova zaliha bitkoina jednog dana u novembru premašila depozite klijenata.

Informativni portal za kriptovalute KoinDesk izvestio je ranije da je Bajnens zabeležio u ponedeljak odliv sredstava od 902 miliona dolara.

Ova kripto berza je već pod pritiskom vlasti. Podela između mišljenja tužilaca u Ministarstvu pravde SAD, odlaže zaključenje dugotrajne krivične istrage fokusirane na usaglašenost

Bajnensove prakse sa američkim zakonima i sankcijama protiv pranja novca, preneo je Rojters u ponedeljak.

Taj tekst britanske agencije je izazvao pad Bajnensovog tokena BNB od skoro četiri procenta, kažu trgovci.

Izvor: 24sedam.rs

Foto: Pixabay

bif.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Šta je bolje po građane Srbije, više ili manje gasovoda

Poštujući odluku Evropske unije i SAD, uslovljavanje čiju naftu će transportovati do Pančevačke rafinerije. Međutim, lako je moguće da u skorije vreme od svega...

Ko teže ostavlja cigarete, žene ili muškarci?

Naučnici sa švedskog univerziteta uspeli su da dokažu veću količinu anksioznosti i depresije kod žena, što bi prema njihovom mišljenju moglo da ometa njihove...

Najskuplji kvadrat u Beogradu 10.400 evra

Najskuplji kvadratni metar stana u trećem kvartalu bio je na lokaciji Beograd na vodi, gde je stan u novogradnji od 97 kvadratnih metara prodat...