Na Zlatiboru sledeće godine 20 sportskih terena vrednih 10 miliona evra

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović predstavio je juče na Zlatiboru projekat izgradnje sportskih terena, koji će realizovati ta opština. On je naglasio da je želja opštine da dalje razvija i unapređuje Zlatibor koji je, kako je ukazao, pogodno mesto za pripremu sportskih ekipa i zdravstveni turizam.

„Nemamo dovoljno sportske infrastrukture za pripreme ekipa iz zemlje i inostranstva. Znamo svi da inostrane ekipe neće da dođu na pripreme jer nemaju uslove koje imaju u drugim državama“, izjavio je Stamatović, prenosi Beta.

Istakao je da će naredne godine biti izgrađeno do 20 sportskih otvorenih i zatvorenih terena. Naglasio je i da Zlatibor ima uslove za smeštaj sportista, te da je samo potrebna sportska infrastruktura. Prema njegovim rečima, Zlatibor sada ima 10 sportskih terena, ali to nije dovoljno.

„Biće potrebno oko 10 miliona evra za izgradnju sportskih terena. Do sada su dva terena završena, dva se grade, a gradiće se po fazama. Sledeći projekat je izgradnja zatvorenog sportskog terena od 8.000 gledalaca, gde bismo mogli da očekujemo da se igraju utakmice evropskog ranga“, najavio je Stamatović.

Takođe je najavio i projekat izgradnje „Zlatnog grada“, koji će se nalaziti na međustanici gondole, na kojoj će, kako je istakao, biti izgrađen golf teren. Rekao je i da će opština izgraditi jedan kompleks sličan manastiru Hilandar.

  Država za proizvođače suncokreta odredila subvenciju od 7,8 dinara po kilogramu

Podsetio je i na implementaciju projekta reciklaže koji se realizuje u saradnji sa vladom Švedske, kao i da je reč o projektu koji podrazumeva odvajanje smeća na mestu nastanka i reciklažno dvorište.

„Smeće odvozimo na regionalnu deponiju Duboko, koja je već dugo u problemu, i shvatamo da ćemo u kratkom vremenskom roku doći u problem sa čvrstim otpadom. Zato radimo selekciju otpada na mestu nastanka. Kante za odvajanje otpada podeljene su domaćinstvima i građani će manje plaćati naknadu za odnošenje smeća nego do sada, i ujedno će moći i da recikliraju i zarade“, objasnio je Stamatović.


biznis.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Šta je bolje po građane Srbije, više ili manje gasovoda

Poštujući odluku Evropske unije i SAD, uslovljavanje čiju naftu će transportovati do Pančevačke rafinerije. Međutim, lako je moguće da u skorije vreme od svega...

Ko teže ostavlja cigarete, žene ili muškarci?

Naučnici sa švedskog univerziteta uspeli su da dokažu veću količinu anksioznosti i depresije kod žena, što bi prema njihovom mišljenju moglo da ometa njihove...

Koliko ko zarađuje u trci Tour de France? Reklama na dva točka

Mada je biciklistička trka Tour de France jedan od najgledanijih sportskih događaja na svetu, zarada koju ostvaruje organizator trke je u dubokoj senci. Ipak,...