Na Zlatiboru sledeće godine 20 sportskih terena vrednih 10 miliona evra

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović predstavio je juče na Zlatiboru projekat izgradnje sportskih terena, koji će realizovati ta opština. On je naglasio da je želja opštine da dalje razvija i unapređuje Zlatibor koji je, kako je ukazao, pogodno mesto za pripremu sportskih ekipa i zdravstveni turizam.

„Nemamo dovoljno sportske infrastrukture za pripreme ekipa iz zemlje i inostranstva. Znamo svi da inostrane ekipe neće da dođu na pripreme jer nemaju uslove koje imaju u drugim državama“, izjavio je Stamatović, prenosi Beta.

Istakao je da će naredne godine biti izgrađeno do 20 sportskih otvorenih i zatvorenih terena. Naglasio je i da Zlatibor ima uslove za smeštaj sportista, te da je samo potrebna sportska infrastruktura. Prema njegovim rečima, Zlatibor sada ima 10 sportskih terena, ali to nije dovoljno.

„Biće potrebno oko 10 miliona evra za izgradnju sportskih terena. Do sada su dva terena završena, dva se grade, a gradiće se po fazama. Sledeći projekat je izgradnja zatvorenog sportskog terena od 8.000 gledalaca, gde bismo mogli da očekujemo da se igraju utakmice evropskog ranga“, najavio je Stamatović.

Takođe je najavio i projekat izgradnje „Zlatnog grada“, koji će se nalaziti na međustanici gondole, na kojoj će, kako je istakao, biti izgrađen golf teren. Rekao je i da će opština izgraditi jedan kompleks sličan manastiru Hilandar.

  Država za proizvođače suncokreta odredila subvenciju od 7,8 dinara po kilogramu

Podsetio je i na implementaciju projekta reciklaže koji se realizuje u saradnji sa vladom Švedske, kao i da je reč o projektu koji podrazumeva odvajanje smeća na mestu nastanka i reciklažno dvorište.

„Smeće odvozimo na regionalnu deponiju Duboko, koja je već dugo u problemu, i shvatamo da ćemo u kratkom vremenskom roku doći u problem sa čvrstim otpadom. Zato radimo selekciju otpada na mestu nastanka. Kante za odvajanje otpada podeljene su domaćinstvima i građani će manje plaćati naknadu za odnošenje smeća nego do sada, i ujedno će moći i da recikliraju i zarade“, objasnio je Stamatović.


biznis.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Najplaćeniji poslovi u Americi

Najplaćeniji poslovi u Americi će vas možda iznenaditi jer najnaprednija ekonomija svijeta i dalje najbolje plaća tradicionalne poslove. Ovo je lista sa 9 najplaćenijih...

Kako proveriti penzijski staž i šta preduzeti ako se ne uplaćuje?

Postupak za ostvarivanje prava iz penzijskog osiguranja pokreće se kod Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (RFPiO), koji po službenoj dužnosti vodi evidenciju...

Biljni rudnici: Žetva retkih metala

Retki metali bi, umesto da se kopaju pod zemljom, mogli da se žanju nad zemljom. Naučnici su, naime, otkrili da pojedine biljke doslovno „usisavaju“...
0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x