Lekovi za mršavljenje pobeđuju nutritivnu ishranu

„Teška je srca, objavljujemo zatvaranje našeg poslovanja. Poslednjih 40 godina ne bi bilo moguće bez vas”, objavio je poznati američki lanac centara za mršavljenje Jenny Craig.

Kompanija obezbeđuje nutritivno uravnotežene menije, uključujući predjela, deserte i grickalice, osmišljene da pomognu ljudima da izgube težinu.

Prvi znakovi da postoje problemi, kako javljaju američki mediji, bilo je upozorenje zaposlenima na otpuštanja i ukidanje određenih segmenata posla. Takođe, kompanija ima dug od otprilike 250 miliona dolara i razmatrala je mogućnost podnošenja stečaja ako pokušaji da se pronađe kupac za njenu imovinu propadnu.

Dženi Krejg je posao započela u momentu kada nije mogla da smrša nakon što je rodila drugo dete. Prema njenom sajtu, ona je rekla da samo vežbanje u teretani „ne dovodi do dugoročnog gubitka težine“. Otvorila je prvi brendirani centar za mršavljenje 1983. godine.

Lekovi za mršavljenje sve popularniji

Ovo je, kako navodi CNN, najnoviji znak velikih promena u industriji mršavljenja, koje su doneli popularni novi lekovi za dijabetes na recept, ali se takođe mogu koristiti da pomognu ljudima da izgube težinu. Ovi relativno novi lekovi deluju tako što stimulišu oslobađanje insulina, što pomaže u snižavanju šećera u krvi. Oni takođe usporavaju prolazak hrane kroz creva.

Čak i poznata kompanija WeightWatchers, na primer, ulazi u posao sa lekovima za mršavljenje na recept. Kompanija, sada poznata kao WW International, nedavno je kupila Sequence, telehealth pretplatničku uslugu koja povezuje pacijente sa lekarima koji mogu da prepišu lekove za mršavljenje i dijabetes.

Nedavno smo pisali o tome da je gojaznost postala “priča decenije”. Procenjuje se da bi rastuća industrija lekova za mršavljenje, mogla da vredi čak 200 milijardi dolara u narednoj deceniji.

Izvor: Bonitet.com

Foto: Pixabay

bif.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Najplaćeniji poslovi u Americi

Najplaćeniji poslovi u Americi će vas možda iznenaditi jer najnaprednija ekonomija svijeta i dalje najbolje plaća tradicionalne poslove. Ovo je lista sa 9 najplaćenijih...

Hipoteka – Evidencija, karakteristike i korisne informacije !

Hipoteka je pravo na nepokretnosti. To pravo omogućava poveriocu (banci) da, usled neispunjavanja obaveza dužnika, zapleni nepokretnost i izvrši naplatu svojih potraživanja putem prodaje...

Leana Tajkov, novinarka, komunikološkinja, nekadašnja košarkašica i sadašnja preduzetnica: Jedna žena i njenih sedam kamiona i poluprikolica

„U SAD sam živela u uređenom sistemu koji me je razmazio kao građanku, jer sam navikla da sve savršeno funkcioniše. U Španiji me je,...