Krajem septembra u Beogradu samit ‘InterConnect Executive’

Poslovni samit InterConnect Executive, jedan od najznačajnijih biznis  skupova na Zapadnom Balkanu, koji će okupiti i povezati predstavnike poslovne zajednice regiona sa vodećim svetskim kompanijama i ekspertima u oblasti digitalizacije i upravljanja lancima snabdevanja, održaće se 28. i 29. septembra u Beogradu.

Organizatori su Privredna komora Srbije (PKS), Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) i kompanija Convenstenics d.o.o.,prenosi Beta.

Zapadni Balkan je, kako je PKS navela u saopštenju, sve privlačnija investiciona destinacija, i mesto gde evropske kompanije premeštaju proizvodnju sa dalekih tržišta.

Fokus samita biće na digitalnoj transformaciji poslovanja, internacionalizaciji i upravljanju dobavljačkim lancima.

Više od 200 vlasnika i direktora kompanija imaće tokom dvodnevnog samita priliku da se poveže s partnerima putem B2B platforme, dogovori nove poslove, i da sa vodećim svetskim ekspertima razmeni iskustva o najnovijim trendovima, izazovima i rešenjima u oblasti ekonomije, globalne trgovine i industrije.

„InterConnect Executive samit je odlična prilika da se naše kompanije povežu sa renomiranim partnerima, dobiju nove poslove i ugovore, postanu deo međunarodnih lanaca dobavljača, vidljivije i konkurentnije na svetskom tržištu“, rekao je predsednik PKS Marko Čadež.

SKup u Beogradu okupiće, kako je navedeno, firme iz regiona i velike kompanije koje traže dobavljače sa Zapadnog Balkana. Očekuje se dolazak više od 30 kupaca iz oblasti informacionih tehnologija, automobilske, metalske, elektro i prehrambene industrije.

Uvodnim govorima samit će otvoriti predsednik PKS i predsednik Upravnog odbora KIF ZB6 Marko Čadež i direktor kompanije Mercuri Urval Matijas Loidold.

  Odluku o minimalnoj ceni rada ipak donosi Vlada Srbije do 15. septembra?

Učesnici samita dolaze iz inostranstva, iz kompanija čiji je ukupni promet veći od 50 milijardi evra, a koji su našli poslovni interes u saradnji sa kompanijama iz regiona Zapadnog Balkana. To su kompanije poput Thyssenkrupp Automotive, INEOS, L’Oréal, Zentis, OSCE, Celonis i druge.

O procesima snabdevanja, lancima dobavljača i iskustvima u regionalnoj saradnji govoriće direktor u kompaniji INEOS Automotive Oliver Frile i direktor nabavke i lanaca snabdevanja u kompaniji Thyssenkrupp Automotive Technology Ferdinand Viland, a predviđen je i niz zanimljivih prezentacija IT eksperata za razvoj softvera i digitalnu transformaciju.


biznis.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Najplaćeniji poslovi u Americi

Najplaćeniji poslovi u Americi će vas možda iznenaditi jer najnaprednija ekonomija svijeta i dalje najbolje plaća tradicionalne poslove. Ovo je lista sa 9 najplaćenijih...

Kako proveriti penzijski staž i šta preduzeti ako se ne uplaćuje?

Postupak za ostvarivanje prava iz penzijskog osiguranja pokreće se kod Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (RFPiO), koji po službenoj dužnosti vodi evidenciju...

U Srbiji rast uvoza i izvoza, pad industrijske proizvodnje u julu

Zvanična statistika beleži realan rast BDP-a Srbije u drugom kvartalu 3,9 odsto, kao i veliki skok spoljne trgovine ali i pad u industrijskoj proizvodnjiBruto...
0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x