Jedino „Mona“ zainteresovana za kupovinu objekata „Ivo Lola Ribar sistem“

Poslovni objekat nekadašnje Fabrike teških alatnih mašina „Ivo Lola Ribar sistem“ stečajni upravnik ponudio je na prodaju za 3,1 milion evra. Jedini ponuđač koji se odazvao na oglas o javnom prikupljanju ponuda je firma „Mona“ doo, registrovana za proizvodnju putnih i ručnih torbi, saračkih proizvoda i kaiševa.

Ovo preduzeće za objekat u beogradskom naselju Železnik, koji u osnovi ima površinu od 2.336 kvadrata, nudi tek nešto više od 140.000 evra, što je – 60 evra po kvadratnom metru. „Mona“ ipak neće automatski postati kupac ovog objekta pošto je ponudila mali iznos, jer svaku kupoprodajnu cenu manju od polovine procenjene vrednosti, mora prethodno da odobri odbor poverilaca firme u stečaju.

Danas je, u organizaciji Centra za stečaj Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU), održana prodaja dela imovine stečajnog dužnika AD „Ivo Lola Ribar“ iz Beograda, metodom javnog prikupljanja ponuda.
Višenamenski poslovni prostor – restoran u Železniku oglašen je na prodaju za tačno 365.275.606,98 dinara.

Svoju ponudu poslao je samo jedan zainteresovani kupac – firma „Mona“ doo iz Beograda, koja je za ovu imovinu ponudila ravno 16,5 miliona dinara.

„Kako najviša ponuđena cena iznosi manje od 50 odsto procenjene vrednosti predmeta prodaje, ponuda će biti dostavljena odboru poverilaca na odlučivanje“, ističu u ALSU.

  Poljoprivrednici ne odustaju od svojih zahteva i blokada puteva

Šta se prodaje

Poslovna zgrada „Ivo Lola Ribar sistema“ za koju nije utvrđena delatnost – višenamenski poslovni prostor – restoran u Železniku, kako stoji u oglasu stečajnog upravnika objavljenom početkom avgusta ove godine, u osnovi ima površinu od 2.336 kvadrata, kako je upisano u katastru. Kako se ističe, utvrđeno je da objekat „u prirodi“ ima podrum, prizemlje i sprat, „te je ukupna neto površina objekta 3.894 kvadrata“.

U paketu sa objektom, prodaje se i pokretna imovina ovog stečajnog dužnika, koja nije navedena u oglasu.

Fabrika teških alatnih mašina „Ivo Lola Ribar sistem“ u stečaju je od 28. jula 2015. godine.

U vlasništvu, prema evidenciji ALSU, ima 42 zgrade i objekta, među kojima su i fabrička hala sa upravnom zgradom u Zubinom Potoku, ali i više stanova u beogradskom naselju Sremčica, samački hotel u Železniku…

Izvor: N1
Foto: Pixabay

bif.rs

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!

Supported by TNT Grupacija
Vuk
Vuk
Vuk je autor na nekoliko portala koji se bave temamam vezanim biznis, online zaradu, tehnologiju i sport.
Supported by TNT Grupacijaspot_img

drugi upravo čitaju

Šta je bolje po građane Srbije, više ili manje gasovoda

Poštujući odluku Evropske unije i SAD, uslovljavanje čiju naftu će transportovati do Pančevačke rafinerije. Međutim, lako je moguće da u skorije vreme od svega...

Ko teže ostavlja cigarete, žene ili muškarci?

Naučnici sa švedskog univerziteta uspeli su da dokažu veću količinu anksioznosti i depresije kod žena, što bi prema njihovom mišljenju moglo da ometa njihove...

Kompanija EY jedanaesti put bira EY Preduzetnika godine u Srbiji

Revizorsko – konsultantska kompanija EY ponovo je pokrenula konkurs za najboljeg preduzetnika u Srbiji, na koji se mogu prijaviti svi koji uspešno i održivo...